Pazar, Haziran 12, 2005

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak



Dün akşam bu filmi izledik, çok güzeldi. Film Kütahya'nın Tepecik köyünde geçiyor. Recep ve Mehmet adlı iki kafadar arkadaşın sinema merakını ve yaz tatilinde yaşadıklarını anlatıyor. Yönetmen Ahmet Uluçay, aslında kendi çocukluğundaki sinema merakından yola çıkıp bu filmi yapmış.

Film 2002 yapımı olmasına rağmen, 2 yıl gecikme ile Kasım 2004'te gösterime girdi. Ne talihsizliktir ki, Gora ile de aynı zamana denk geldi. Bir de çok az gösterimde kaldı. Neyse ki DVD'si çıktı da izleme şansımız oldu.

Filmi keyifle izliyorsunuz. Oyuncular başarılı, müzik iyi seçilmiş, bazı sahnelerde çekimler mükemmel. Oyuncuların konuşmalarındaki tutukluk filmi daha samimi yapıyor. İki çocuğun arkadaşlığı, paylaştıkları, hayallerini gerçekleştirme çabaları kendi çocukluğumuza dönmemize neden oluyor. Ancak bazı olaylar var ki, niye olduğunu anlamıyorsunuz.

Kahkahalarla sizi güldürmüyor, ama o kadar içten gülümsetiyor ki, bunu anlatmam mümkün değil, bunun için izlemeniz gerek. Hatta imkanınız varsa VCD ya da DVD'sini alıp film arşivinize eklemenizi öneririm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...