Çarşamba, Temmuz 13, 2005

Limonlu Kek


Malzemeler;
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı;

  • Yumurtalar bir kaba kırılır ve tozşekerle iyice çırpılır.
  • Başka bir kapta un, vanilya ve kabartma tozu harmanlanır.
  • Azar azar yumurta-şeker karışımına eklenir.
  • En son olarak da limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Hızlı ve yapımı kolay bir kek tarifi ve kesinlikle çok güzel kabarıyor. Kek yaparken zeytinyağı kullanıyorum, tadında çok fark edilmiyor, böylece hamur işleri daha sağlıklı oluyor :) Kek yaparken kelepçeli teflon kalıp kullanıyorum. İyice soğuduktan sonra kelepçesini açıyorum, kek servise hazır.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

BIZIM EVDE HAFTADA ENAZ IKI KEZ KEK YAPILIR.ERTESI GÜNE KALMAZ.BU TARIFI HIC DENEMEDIM ILK FIRSATTA YAPACAGIM.SEVGIYLE KAL...

Adsız dedi ki...

valla biraz önce işyerine getirdiğin kekin son 3 dilimini yedim, pek leziz olmuş, eline sağlık :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...