Çarşamba, Ekim 05, 2005

Barcelona : Poble Espanyol

Andorra dönüşü hem yemek yemek için, hem de başka bir yer görmek için yola çıktık. İlk önce Montjuic tepesindeki Museu Nacional d'Art de Catalunya - Katalanya Ulusal Sanat Müzesine gittik. Müze 19'da kapandığı için içini gezemedik. Ama ışıklandırılmış cephesi de görülmeye değerdi.

Bir iki fotoğraf denemesinden sonra Poble Espanyol'a yürüdük. "İspanyol köyü", 1929'daki inşaat fuarı için yapılmış. İçerisinde İspanya'nın değişik bölgelerine özel 116 ev var ve dolayısıyla hepsinin mimarisi birbirinden farklı. Örneğin yanyana Sevilla, Barcelona, Zaragosa evleri görebilirsiniz. Bu binaların içinde dükkanlar, çeşitli atölyeler ve resim galerileri varmış. Varmış diyorum, çünkü biz gittiğimizde kapanmıştı. Aslında gündüz gitsek eminim daha eğlenceli olacaktı. Dükkanlar kapalı olduğu için giriş daha ucuzdu : 4 euro.

Gece olduğu için pek fotoğraf çekemedik. Nasıl bir yer olduğunu görmek için aşağıdaki linke göz atabilirsiniz.
http://www.poble-espanyol.com/

İçeride ayrıca gece geç saatlere kadar açık barlar ve restoranlar var. Biz de acıktığımız için ve ortalık da çok kalabalık, gürültülü olmadığı için böyle otantik bir ortamda yemek yiyelim dedik. Restoranların girişinde menü ve fiyat listesi var. Ayrıca 3 çeşitten oluşan ve fiyatı daha uygun olan hazır menüleri deneyebilirsiniz. Bizim gittiğimiz yerde 3 çeşit kendi içinde seçilebiliyordu.

Değişik yemekler denemek konusunda ben biraz daha meraklı olduğum için başlangıç olarak deniz ürünleriyle yapılmış paella, ana yemek olarak kalamar ve tatlı olarak da Crema Catalana seçtim. Bu menünün fiyatı 15 euro. Eşim ise daha klasik bir şey olsun diye sadece sebzeli paella istedi, onun da fiyatı sanırım 8 euroydu.

Deniz ürünlü paella, başlangıç için bayağı büyük geldi. Kalamar ise bizim burda yediğimiz gibi bir kayık tabakta 7-8 parça değil, aksine yemek tabağının içi dolu geldi. Daha hafif olmasına rağmen bitiremedim. Sıra tatlıya geldi, normalde krem karamel favori tatlım olmamasına rağmen burda yediğim çok güzeldi.

Şimdi diyeceksiniz, bu paella nedir? Paella, safranla yapılmış bir çeşit İspanyol pilavı. Deniz ürünleri, tavuklu, sebzeli, etli gibi değişik çeşitleri var, tava içinde açık ateşte pişiriliyor.

Crema catalana, bir çeşit krem karamel. Ama üzeri kıtır kıtır şeker ile kaplı. Denemek isterseniz aşağı linkte bir Türkçe tarif var.

http://www.kadifeli.com/vasil/tarifTATLI.html

Ufak bir yürüyüşten sonra otelmize döndük. Ertesi sabah erken kalkıp yollara düşeceğiz. Sırada Girona ve Salvador Dali müzesi var.

3 yorum:

Tuhfe dedi ki...

Bu gezi çok güzel bir geziymiş. Nurdan daha neler varmış neler. Ayrıca verdğin tatlı link'i de çok işime yarayacak.
Teşekkürler.

Hayırlı Ramazanlar.

acemice dedi ki...

sevgil nurdan bu gezi bizede tecrübe olacak. bizde eşimle işten güçten ve hızlı akan hayat kargaşasında fırsat bulabilirsek böyle bir gezi düşünüyoruz..sevgiler...
hayırlı ramazanlar.

pinomino dedi ki...

Okudukca gezi yazılarını imrenme katsayım artıyor:)
Ne kadar güzel anlatmışsın...gitmiş kadar olduk vallahi:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...