Pazartesi, Temmuz 17, 2006

YE # 12 Sütlü Tatlılar

Bu ayki etkinliğe aslında hepimizin prenses pasta diye bildiği "sütlü irmik tatlısı" ile katılacaktım, ancak evde irmik olmayınca Lezzet dergisinin Eylül 2005 sayısındaki "Osmanlı Usülü keşkül"den yapmaya karar verdim. Malzemeleri ve yapılışını aynen aktarıyorum. Aşağıda kendi notlarımı da ekleyeceğim.

Malzemeler :
  • 4 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı pirinç unu
  • 30 gr çekilmiş badem
  • 50 gr çekilmiş antepfıstığı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Yapılışı

  • Süt, pirinç unu, badem ve antep fıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirlerine yedirene kadar çırpma teli ile çırpın.
  • Kısık ateşte tahta kaşık ile koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Tozşeker ve hindistan cevizini ekleyip 5 dakika da pişirin.
  • Tatlıyı kaselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin.
  • Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın.

Öncelikle evde çekilmiş badem yoktu. İçine koyabileceğim bademi kendim hazırladım. Bunun için normal kabuklu bademi biraz su ile haşladım. Böylece su kaynamaya başladığında kabuklar kabardı ve soğuk soyla duruladıktan sonra kolaylıkla kabukları soyuldu. Daha sonra kağıt havlu ile suyunu aldıktan sonra ufanlanması için havanda dövdüm.

Tozşeker ve hindistan cevizini daha sonra değil, işin başında ekledim. Tadında ya da yapılışında bir sorun olmadı. Karışım muhallebi kıvamına gelince soğumadan kaselere koydum, bu ölçülerden 5 kase tatlı çıktı. Üzeri hafifçe donduktan sonra kırık badem ve toz antep fıstığı ile süsleyip buzdolabına kaldırdım.

Bize biraz şekeri fazla geldi, damak zevkinize göre siz de azaltabilirsiniz. Buzdolabından çıkartıp soğuk soğuk yemenizi öneririm.

Afiyet olsun



7 yorum:

PERUZEHOBİLAND dedi ki...

ellerine sağlık güzel olmuş,sevgimle kal canım..............PERUZE

Adsız dedi ki...

merhaba
keskulu yaptim; tat bakimindan ciddenguzel ancak fistiklarin kabuklarini cikarmadigimdan olsa gerek rengi koyu oldu. aslinda toz haline getirmeden once cikartsam mi diye dusundum ama usendim acikcasi:)

incikboncuk dedi ki...

Ellerine saglik Zeyno. Bazen kuruyemiscilerde toz halinde antep fıstıgı satiliyor, ben de kolay kaçıp böyle alıyorum. Bi daha yapışında bi de böyle denersin. Afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

aşk şiirleri kısa aşk şiirleri Etkileyici Sözler Sesli Sohbet Sesli Chat Yeni Aşk Sözleri Ayrılık Sözleri aşk şiirleri ikbal gürpınar şiirleri hayvanların çiftleşmesi slowtürk dinle lig radyo dinle günaydın mesajları msn sözleri sevişme teknikleri güzel aşk sözleri doğum günü sözleri Günaydın Mesajları Etkileyici sözler Nasıl öpüşülür Diyet Egzersiz Yemek tarifleri Makyaj Cinsellik radyo dinle video izle aşk mesajları oyun oyna Sesli Sohbet Sesli Chat Chat Sohbet karadeniz

NEFRET dedi ki...

sesli chat
sesli chat
sesli chat
sesli chat
sesli chat
sesli chat
sesli chat
seslisayfam

Epoksi zemin kaplama dedi ki...

Harika bir paylaşın emeğinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim En iyi Epoksi Zemin Kaplama Firmasi

Sesli Chat dedi ki...

Sizler için her zaman daha guzel sohbet etmeniz için en guzel sesli chat sohbet ortamlarını sunuyoruz.Sitemiz guvenilir en kaliteli Sesli Chat odalarını siz degerli kullanıcılar için 7/24 sınırsız sesli chat imkanları sağlamaktadır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...