Salı, Nisan 18, 2006

Yeni Bir Hobi Daha


Sanki evdeki tüm boyalar, boncuklar, örgüler, ipler bitti, bütün kitan kitaplar okundu; bir de şu yapboz işine bulaştım. Aslında önceden 2 yapboz çalışmam olmuştu. Birisi nehir kıyısında çiçekçilerin olduğu bir resimdi, karlı bir İstanbul gününde gökyüzü kısmını biraz zorlayıp deneme yanılma ile bitirmiştim.

İkincisini eşimle birlikte beğenip almıştık, ilk önce bi heves birlikte kenarlarını yaptık. Daha sonra ben ortadaki kadın figürünü yaptım. Ama arkasındaki yeşil fonu bir türlü bitiremedim. Neyse ki yapboz halısı aldım da toplayıp kaldırdım, yoksa yarım kalmış yapbozu yaklaşık 3 sene nerde, nasıl muhafaza ederdim bilmiyorum.

Bir iki hafta önce kitapçı da gezerken bu yapboz çok hoşuma gitti. Arka fonun zor olması konusunda eşimin uyarılarına rağmen söz dinlemeyip bu yapbozu aldım. 30 Nisan'a bitireceğime dair söz verdim : 12 günüm kaldı.

Yapboz halısında hala bitmeyen yapboz olduğu için salondaki orta sehpaya el koydum, üstüne vakti zamanında bu iş için kestirdiğim MDF'yi yerleştirdim. İlk yapbozu yaparken Türkiye'de uygun fiyata yapboz halısı yoktu ya da ben bulamıyordum. Ben de taşınması kolay diye yapı markette istediğim ölçülere göre MDF kestirmiştim.

İlk önce kenar parçaları ayırdım. Bunları yaparken 1000 parça elden geçti, renklerine göre yine ayrı ayrı kaselere koydum. Kolay olan ve yeri çok belli olan parçaları yerleştirerek işleme devam ediyorum. Gökyüzü kısmına gelince bir de şekillerine göre alt gruplara ayırıp işleme devam edeceğim. Bakalım 30 Nisan'a kadar ne kadarını bitireceğim. Ama merak etmeyin bitmiş ve çerçevelenmiş halini sizlerle paylaşacağım. ( umarım )

5 yorum:

NuR dedi ki...

Sevgili Nurdan,
Allah kolaylık versin, oğlum küçükken daha az parçalılarla az uğraşmamıştık, çok güzelleri var,
sana kolay gelsin:)))
Sevgiyle kal.

ruchan dedi ki...

Bitmiş halini merakla bekliyorum. Şu sıralar böyle şeylere çok ihtiyacımız var , zaman nasıl geçecek yoksa;)Umarım 30 Nisan'a kadar yetiştirebilirsin , Kolay gelsin sana...
Sevgilerimle:)

NAZLICA dedi ki...

Yapbozu çok sevdiğim halde hiç bulaşmadım çünkü başından kalkamayacağımı biliyorum. Sana kolaylıklar. Sevgiler

nagice dedi ki...

kolaygelsin canım..

vintage biscuit dedi ki...

bitmiş halini merak ediyorumve bekliyorum :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...