Pazar, Temmuz 23, 2006

Karayip Korsanları : Ölü Adamın Sandığı

İlk filmi keyifle izlemiştim, devam filmi gösterime girer girmez soluğu sinemada aldım. Konusu şöyle :

"İlk serüvenden hatırladığımız gözüpek delikanlı Will Turner ve güzel Elizabeth, düğün hazırlıklarını yapadursunlar; dostları eksantrik Kaptan Jack Sparrow, yine bela aramaktadır. Elbette ki, Sparrow'un başına açılacak belalardan Will Turner ve Elizabeth de nasiplerini alacaklardır.

Jack'in, efsanevi Uçan Hollandalı'nın kaptanı Davey Jones'a kan borcu olduğu ortaya çıkınca, tekrar ortalık birbirine girer. Eğer Sparrow, bu borçtan kurtulamazsa ömrü boyunca Uçan Hollandalı'nın kölesi olarak yaşama riskiyle karşı karşıyadır. Ama her beladan kurtulmanın elbet bir yolu olabileceğini düşünen uyanık Jack Sparrow'un, Ölü Adamın Sandığı’na sahip olan kişinin Davy Jones'u da kontrol edebileceğini öğrenmesiyle işler karışır."


Jonny Depp "Kaptan Jack Sparrow rolü ile yine harika bir iş çıkartmış. Ada sahnesinde yüzündeki makyaja özellikle dikkat :) İlk filme göre sanki biraz daha eğlenceye önem vermişler gibi geldi. Uçan Hollandalı adlı geminin ve içindeki mürettebatın denizle bütünleşmeye başlamış hallerini tasarlayanların hayal gücüne hayran kalmamak elde değil. Bu canlılara ve geminin detaylarını da kaçırmayın derim.

Artık filmlerde teknoloji kullanılarak her türlü aksiyon sahnesi yapılabiliyor, ama bazı sahnelerde çok belli olunca 70li yılların filmleri aklıma geliyor. Sallanan bir araba ve arkada oynayan film ile arabanın gittiği etkisi yaratılmaya çalışıyormuş. 70li yıllardaki filmlerde bu hile bu kadar çok belli olunca rahatsız olmuyorum, ama günümüz filmlerinde benzer hileyi bu kadar bariz görünce gülesim geliyor. Filmin sonuna doğru sadece Jack Sparrow ve canavarın olduğu bir sahneye dikkat ederseniz bu detayı çok kolay yakalayabilirsiniz.

Ayrıca yine ilk filme göre konu ve konunun çözülmesi daha zayıftı. Hatta konu çözülmedi, üçüncü film için hazırlık yaparak sürprizle bitti (Yüzüklerin Efendisi serisinin ikinci filminde olduğu gibi). Sanırım üçüncü film daha maceralı olacak, ama yine 1 sene daha beklememiz gerekecek.

Keyifli bir 2,5 saat geçirdik, fırsatınız olursa gitmenizi öneririm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...