Pazar, Şubat 18, 2007

YE # 19 Kek

Bu ayki yemek etkinliğinin konusu Kek olunca tam bana göre dedim, ama bu aralar evde yediklerimize dikkat etmemiz gerektiği için fazla bir şeyler yapamadım. Bütün keki evde bitiremediğimiz için biraz ben, biraz da eşim işyerlerimize götürüyoruz. İşyerindekiler de bayram ediyorlar tabii :)))


Dr.Oetker'in sitesindeki Üzümlü Fındıklı muffin tarifini denedim. Damak zevkimize göre tarifte ufak tefek değişiklikler yaptım, orjinal tarifin içindeki italik yazılar benim notlarımdır.

Malzemeler:
100 g margarin ( 1 çay bardağı sızma zeytinyağı )
1 su bardağı toz şeker (3/4 sb şeker kullandım )
1 yumurta1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı portakal suyu (1 sb için evde yeterli portakal kalmadığı için mandalina suyu kullandım)
2,5 su bardağı un1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Yarım su bardağı fındık kırığı
1 su bardağı kuru üzüm

Hazırlanışı:

Margarin ve şekeri mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Portakal suyu, un ve hamur kabartma tozunu ilave edin, 1-2 dakika daha çırpın. Fındık kırığı ve kuru üzümleri ekleyin (eğer kuru üzümleri sapları varsa yıkayıp temizlemeniz gerek) , kaşıkla karıştırın. Muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayıp her birine 1,5 yemek kaşığı ( Erkap'ın hazır kalıplarından kullandım, kalıpların içini bir parmak eksik olacak şekilde doldurdum) hamur koyun ve pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika (25 dakika daha iyi oldu)

14 tane muffin çıktı. Benim fırınım küçük olduğu için tepside 9 tane muffin pişirebiliyorum, ikinci partiye kalan 5 tane muffin de gayet güzel kabardı, beklemeden dolayı herhangi bir problem olmadı.


Afiyet olsun.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba
harika gozukuyor harika ellerine saglik super olmus..
asli

Adsız dedi ki...

canım muffinler harika görünüyor....ellerine sağlık.....

http://leziz.blogcu.com

incikboncuk dedi ki...

teşekkür ederim bayanlar, çaylar hazır, bekliyorum :))

sevdamavisi dedi ki...

Çok güzel olmuş muffinlerin ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık.Erkap kapları tek kullanımlık mı yoksa yeniden kullanılabiliyor mu tşk ederim
oya

incikboncuk dedi ki...

Merhaba Oya, hoşgeldin.
Erkap kağıt muffin kapları şimdiye kadar denediğim en iyi kağıt muffin kapları. İçine malzeme koyunca yayılma kesinlikle olmuyor, yağlı kağıt olduğu için kek de çok kolay çıkıyor. Keki çıkarırken formu biraz bozuluyor, ama yaglı kagıt olduğu için belki temizlenip belki tekrar kullanılabilir.

Adsız dedi ki...

aşk şiirleri kısa aşk şiirleri Etkileyici Sözler Sesli Sohbet Sesli Chat Yeni Aşk Sözleri Ayrılık Sözleri aşk şiirleri ikbal gürpınar şiirleri hayvanların çiftleşmesi slowtürk dinle lig radyo dinle günaydın mesajları msn sözleri sevişme teknikleri güzel aşk sözleri doğum günü sözleri Günaydın Mesajları Etkileyici sözler Nasıl öpüşülür Diyet Egzersiz Yemek tarifleri Makyaj Cinsellik radyo dinle video izle aşk mesajları oyun oyna Sesli Sohbet Sesli Chat Chat Sohbet karadeniz

Sohbet dedi ki...

sohbet, sex sohpet, sex chat, sex çet, gay sohbet, gabile sohbet, lezbiyen chat, geveze sex sohbet, cinsel sohbet, gabile çet, gay çet, gay sohbet kanalı, gay sohpet, cinsel sohpet, gay chat, live sohbet, kelebek gay chat, kelebek gay çet, marcinal sohbet, marcinal çet, kelebek görüntülü çet, kelebek canlı çet,
Porno izle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...