Pazartesi, Haziran 20, 2005

Film - Buz Devri



Dün akşam Digiturk'un sinema kanallarında Buz Devri yayınlanıyordu, daha önce 3 kez izlemiş olmama rağmen dayanamadım, bir kez daha izledim.

Film, buzul çağında geçiyor. Kendi başına yaşamayı seven mamut Manfred, kaplan Diego ve miskin rakun Sid'in kayıp bir bebeği ailesine kavuşturmaya çalışırken yaşadıkları maceraları anlatıyor. Ve bir de palamutunun peşinde fragmandaki şaşkın sincap :)

Görüntü kalitesi ve detayları açısından çok başarılı bir animasyon filmi. Haluk Bilginer ve Ali Poyrazoğlu'nun seslendirmesi çok başarılı. Filmin fonu açık renk olduğu için kaplanların tüyleri gerçek gibi duruyor. Hatta yakın çekimde kaplan konuşurken dikkatli bakarsanız dişler 3 boyutlu görünüyor. Buzullarda ve gözlerde de 3 boyutlu detaylar çok belirgin. Sid'in hiç bir anlam veremeden kendi evrimini izlemesi sahnesi harika, özellikle yüzündeki ifadeye mutlaka dikkat etmelisiniz. Ha, bir de yine Sid'in kayak ve sörf sahnesi mükemmel :)

Buz Devri hayranlarına müjde! 2006 martta 'Buz Devri 2: Erime (Ice Age : The Meltdown)' Amerika'da gösterime girecekmiş. Umarım fazla bir gecikme olmadan Türkiye'de de gösterime girer.

Fragmanını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz;
http://www.moviewallpapers.net/module.php?section=iceage2

5 yorum:

Adsız dedi ki...

simdiye kadar izledigim en iyi animasyon filmidir. bir kac kucuk duzeltme: olay 15-20 bin yil once gectigi icin basroldeki karakterler aslinda bugun varolan hayvan turlerinden degil. Ornegin Sid bir rakun degil, sloth (turkceye tembel hayvan olarak cevrilmis). Diego saber-toothed tiger (kilic disli kaplan olarak da ben cevirdim :) olarak geciyor, Sincap da ayni sekilde kilic disli sincap.

Filmde tum karakterler cok iyi islenmis, film boyunca hepsinin gecmisi ve karakteri hakkinda cok iyi fikir sahibi oluyorsunuz. Animasyon filmi olmayan bir cok buyuk butceli filmde bile bunu bulmak zor.

Kahramanlarimizla birlikte yolculuk eden kucuk bebegin magarada buzlar altinda kalmis UFO gorduklerinde eliyle yaptigi Uzay Yolu hareketine dikkat, ilk izledigimde farketmemistim, bir arkadasim farketmemi sagladi.

Fimin DVD'sini de almanizi oneririm, bir cok silinmis sahneyi iceriyor. Ayrica Scrat'in (sincap) bir kac tane macerasi daha var, ne ile ilgili oldugunu tahmin edersiniz artik, tabii ki palamutuyla :)

Ice Age 2 konusunu bilmiyordum, ama cok guzel bir haber oldu benim icin, 1 sene bekleyecegiz artik mecburen.

Adsız dedi ki...

buzul çağı ömer'in ve benim de favorilerimizden.

Adsız dedi ki...

Ben de defalarca olsa izlerim. O gece de kaçırmadım :)

Adsız dedi ki...

buz devri ilk filmiyle çok ama çok etkileyeci ve sürükleyici eglenceli ve komikti ikinciside aynı şekilde hatta mamutların yok olmadıgını türünü devam ettigini ve bunun için hayata küsmemesini açıklayan bi animasyon olmuş. hatta bundan ders bile alınmalı diye düşünüyom diyer hayvanlarında türünün bitmemesive sürdürebilmeleri içinelinden gelenleri yapılması .BEN ÇOK BEGENDEM HATTA DEVAMLI İZLİYORUM HER KANALDA VERİ YO İLKİNİVE İKİNCİSİNİ İZLEDİKTEN SONRA İKİNCİSİNE BAYILDIM MUTLAKA HERKES İZLESİN DERİM

Adsız dedi ki...

aşk şiirleri kısa aşk şiirleri Etkileyici Sözler Sesli Sohbet Sesli Chat Yeni Aşk Sözleri Ayrılık Sözleri aşk şiirleri ikbal gürpınar şiirleri hayvanların çiftleşmesi slowtürk dinle lig radyo dinle günaydın mesajları msn sözleri sevişme teknikleri güzel aşk sözleri doğum günü sözleri Günaydın Mesajları Etkileyici sözler Nasıl öpüşülür Diyet Egzersiz Yemek tarifleri Makyaj Cinsellik radyo dinle video izle aşk mesajları oyun oyna Sesli Sohbet Sesli Chat Chat Sohbet karadeniz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...