Pazartesi, Ağustos 29, 2005

Barcelona : Sagra de Familia


1882 yılında başlayan bu kilise yine Gaudi'nin elinden çıkmış. Ama 1926'da ani ölümü ile tamamlanamamıştır. Şu anda bağışlarla ve giriş biletinden gelen para ile inşasına devam ediliyormuş. (Büyük bağış kabul edilmiyormuş.) Ancak %50'si tamamlanan projenin 2080 yılında biteceği tahmin ediliyor.

Sagra de la Familia, 'Kutsal Aile' anlamına geliyormuş. Tamamlandığında kilisenin 4 kapısı, 18 kulesi olacakmış. Kulelerin 12'si havarilere, 4 tanesi incil yazarlarına, biri Meryem Ana'ya ve 170 metre boyunda olacak en yükseği ise Hz. İsa'ya adanacakmış. Şu anda 8 havari kulesi tamamlanmış durumda. Binanın dış cephesinde farklı teknikler kullanılmış.

Eğer yeterince zamanınız varsa, inşaat halinde olmasına rağmen içine girip merdivenlerden yukarı çıkabilirsiniz. (Merdivenlerde yukarıdan aşağıya doğru bakıldığında salyangozu andıran bir sarmal görebiliyormuşsunuz. Ayrıca kuleye çıkmak Barcelona'yı kuşbakışı görmek için iyi bir fırsat olabilir. )


NOT : Resimlerin üzerine tıkladığınızda büyük hallerini görebilirsiniz.


5 yorum:

Tuhfe dedi ki...

Ne kadar ilginç bir yapı!

nagice dedi ki...

paylaştığın için teşekkürler..

Adsız dedi ki...

evet bende takip etmeye devam ediyorum oldukça ilginç yerler

NAZLICA dedi ki...

Nurdan fotoğraflar anılarımı canlandırdı. Barcelona harika bir yer. Herkesin imkan bulunca gitmesini tavsiye ediyorum. Fotoğrafladığın hemen hemen heryeri gördüm. İyi bir seçim olmuş. Paylaştığın için teşekkürler canım.Sevgilerimle.

Evren Yasa dedi ki...

Ben de yakin zamanda barccelonayi gezdim, senin blogunda da gorunce sasirdim, ne kadar enfes bir sehir degil mi, ben bayildim dogrusu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...