Cumartesi, Ocak 28, 2006

Mor Çizgili Kolye - Yapılışı

Merhaba,

Kolyenin yapılışını kısaca anlatayım :

Kolyeye ortadan başlayıp kenarlara doğru yapıyoruz. Ortayı oturttuktan sonra yanlara doğru boncukları düğümleyerek ekliyoruz.

Öncelikle 50-60 cm uzunluğunda 2 tane ithal deri ip (ince olanlardan) kesiyoruz. İplerden bir tanesine çizgili boncuk geçirip ipin ortasına getiriyoruz. Bir metal aparat alıp ipin her iki ucunu da aparatın deliğinden geçiriyor, boncuğu sıkıştırıyoruz ve ipleri yanlara açıyoruz. Diğer ipi alıyoruz bir mor boncuk geçirip ipin ortasına getiriyoruz, ikinci ipten bir ucu, birinci ipten bir ucu alıp birlikte mor boncuğun hemen yanına ( boncuğu metale ortalayarak) düğümlüyoruz. Diğer uçlara da aynı yöntemi uyguluyoruz.

Böylelikle ortasını hazırlamış olduk. Şimdi ilk önce metal alıyoruz ve yandaki iplerden birini içinden geçiriyoruz (bu aşamada uzun olanı seçerseniz ipleri daha verimli kullanmış olursunuz), sonra bir mor çizgili boncuk takıp metalin içinden geri dönüyoruz. diğer ipe ortalayarak mor boncuk takıp iki ipi birlikte düğümlüyoruz. Simetrik olacak şekilde sağa ve sola devam ettikten sonra deri ipleri, kolyenin boyunu ayarlayıp deri kapama ile kapatıyoruz. Eğer kolyenin boyu kısa olduysa uzatma zincirleri ekleyebilirsiniz.

Umarım anlatabilmişimdir.

Sevgiler

5 yorum:

Serpilce dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın.ağzına sağlık.en kısa zamanda yapacağım.
Sevgilerimle

NuR dedi ki...

Bu işlere yabancı olan ben bile, bu anlatımla yapabilirim, ağzına sağlık:)))
Sevgiyle kal.

Çileksuyu Sibel dedi ki...

ellerine saglik,boncuk isi keyif ve sabir isi cidden...ben blogunda gezinirken YE-7 ile karsilastim ve ilk defa katilmak istedim bir etkinlige..ama ne yazik ki kod kopyalamiyor ve dolayisiyla yapismiyor..acaba nerde yanlis yapiyorum,yorum attim umarim yardimci olabilirler..bu arada bende tam menumu hazirlamistim o gun icin:)isaret diye buna denir...:)sevgimle..

Adsız dedi ki...

bakın 7 kum boncugu misinaya gecirin daha sonra onun pesinde yine 7 kum boncuk gecirin misinanın 2 ucunu bi elinize bir ucu diger ucuda diger tutunuz sag elinizdeki ucu sol ucun basaındakı boncuktan geciriniz ve böyle devam edebilirsiniz eminim yapabılırsınız

lale dedi ki...

Gerçekten çok güzel anlatmışsınız ama bir de resim koysaydınız daha güzel olurdu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...