Salı, Mayıs 30, 2006

Haftasonu Gezmesi

Sizin oralarda hava nasıl? Bizim buralar acaip sıcak. Sanki ilkbahar çok kısa sürdü. Bu sene yaza o kadar hazırlıksız yakalandım ki, sabahları ne giyip çıkacağımı bilemiyorum. Hala yazlık-kışlık değiştirme işini yapamadım :))

Hazır mevsimi açılmamışken Ağva'ya gidelim dedik. Cuma akşamından yola çıktık, yanlış yoldan gitmeye karar verdiğimiz için Teke-Ağva arasındaki virajlı yola girdiğimizde hava çoktan kararmıştı. İlk defa Ağva'ya gittiğimiz yolu da bilmediğimiz için yavaş yavaş gittik. Kalacağımız motele vardığımızda akşam saat 10 olmuştu, aslında İstanbul'dan 1,5 saatmiş, ama biz 3 saatte ancak vardık.

Sabah kuş sesleri ile uyandık. Nehir kenarındaki kahvaltıdan sonra sahile indik. Geniş ve güzel Ağva kumsalı heyecanla haftasonu misafirlerini bekliyordu. Karpuz kabuğu denize düştü mü bilmiyorum, ama deniz sezonunu açanlar var. Ben hala yazlık malzemelerimi çıkartmadığım için eşofmanımın paçalarını sıvadım, şöyle Karadeniz'in hafif dalgalı sularında ayaklarımı serinlettim. Bir süre sahilde kumlardan yürüdük, bazı yaramaz dalgalar paçalarımı ıslattı.

Cumartesi günü Ağva kafa dinlemeye ne kadar uygunsa, pazar günü de o kadar kalabalıktı. Havanın güzelliğini görenler biraz temiz hava, biraz değişiklik için sabahın erken saatlerinde Ayva'ya gelmeye başlamışlardı. Pazar akşamı dönüş trafiğine kalmamak için 11:30 gibi yola çıktık. Aslında toplamda 1 tam gün kaldık, ama sanki uzun bir tatil gibi geldi.

Ağva'ya ille de konaklamalı gitmek gerekmiyor, cumartesi sabah erkenden yola çıkıp akşam üstü de dönebilirsiniz. Aklınızda olsun, Üsküdar'dan saat başı dolmuş kalkıyor. Fırsatınız varsa cumartesi günü gitmenizi öneririm, pazar günleri kalabalık oluyor gibi görünüyor.

Yaz mevsimin ilk ayına gireceğimiz şu günlerde serin bir yaz geçirebilmeniz dileğiyle



3 yorum:

NAZLICA dedi ki...

Ağvaya hep gitmek istedim, kısmet olmadı. Bu güzellikleri paylaştığın için teşekkürler. Kısa da olsa tatil farklı yerlerde yapılırsa insanı dinlendiriyor. Sevgiler.

incikboncuk dedi ki...

Dere kenarındaki paradise motelde kaldık. küçük bir havuzu var.eğer büyük odalarda yer bulabilirseniz iyi bi yer, ama küçükleri pek tavsiye etmem. çevrede başka bir sürü yer var ve haftasonu hep dolu oluyor.
http://www.paradise-motel.com/

Adsız dedi ki...

Ben de blogumda yenice Ağva ile ilgili yazımı koydum. Ne tesadüf siz de Paradise motel'de kalmışsınız.. Bence dinlenmek ise amaç en doğru yer.
Sevgilerimle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...