Perşembe, Temmuz 27, 2006

Havlu Mutfak Önlüğü

Biz bayanlar misafirliğe gittiğimiz yerde, hemen mutfak işine yardıma girişiriz. Bu arada genellikle erkekler salonda mubabbeti koyulaştırmış oluyorlar.

Herkesin kendine göre mutfakta alışkanlıkları var. İlk dikkatimi çeken şeyler - aslında alışkanlıktan kaynaklanıyor - tezgahın üzerinde bulaşıklığın veya el kurulayacak bir havlunun olmaması. Evde bulaşık makinası olduğu için bulaşıklığa gerek kalmıyormuş ya da tezgahın üzeri bomboş olmalıymış. Peki lavaboda bir iş yaptıktan sonra ellerinizi kuruluyor musunuz? Eğer cevabınız evet ise bu işi nasıl halletiniz?

Mutfakta yemek yaparken, sürekli lavabo-tezgah-ocak arasında dolaşıyorum ve yere ellerimden su damlamasına hiç dayanamıyorum. Bu konuyu çözmek için küçük bir mutfak havlusunu elimin altında bulunduruyorum. Ancak her lavabo işinden sonra havluyu bıraktığım yerden alayım, tekrar kurulayıp tezgahta bi yere bırakayım süreci bir süre sonra can sıkıcı hale gelmeye başladı. Önünde cebi olan bir önlük alıp cebin içine küçük havluyu koyuyordum, kanguru misali havluyu cebimde taşıyorum, ama bu yöntem de pek pratik olmadı. Çünkü havluyu cebe düzgün koymazsam tezgaha dayandığımda, hareket ettiğimde yere düşürebiliyordum.

Belki sizin zaten bildiğiniz, hatta değişik değişik modellerini yaptığınız bir şeydir, ama ben yeni keşfettim : havlu önlük. Mutfakta kızgın anıma denk geldi, 50x100 ölçülerinde bir havluyu ortadan kestin kenarına tığ ile süs ve kemer yaptım ve resimde gördüğünüz önlük ortaya çıktı. Sonuçta mutfakta ben nereye havlu da oraya :)

6 yorum:

pinomino dedi ki...

eline sağlık canım:)) çok pratik ve tam benlik:)
ben de değişik modeller üzerine çalışmaktayım:)
çok öptümm:)

nagice dedi ki...

çok şık ellerine sağlık.

NAZLICA dedi ki...

Bloğun çok hoş olmuş, ellerine sağlık. Önlük iyi fikir, pratik ve kolay elde edilen birşey.Kolay gelsin. Sevgiler

incikboncuk dedi ki...

yorumlarınız için çok teşekkürler. pinocum projelerini heyecanla bekliyorum.

sammy dedi ki...

İncik Boncuk;
çok güzel bir fikir. Hatta bunu şekilli kesip daha farklı modeller yaratabiliriz:) Teşekkürler:)

incikboncuk dedi ki...

Sammy, şekilli kesme fikri çok hoşuma gitti. Pullarla, boncuklarla da süslesek süper olur :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...