Perşembe, Ocak 26, 2012

Çamaşır mandalları


Tüm nesillerin oynadığı/oynayacağı oyuncak ne deseler, kesinlikle çamaşır mandalı derim :) Bizim zamanımızda şimdiki gibi öyle yanar döner, ışıklı, çiçekli böcekli, zeka geliştiricili oyuncak yoktu, 1-2 plastik ya da örgü bebek, evde kullanılmayan tencere tava vardı. Şimdiler bir oyuncak dükkanına girin, mini makyaj masasından tutun, blender, çamaşır makinası, envai çeşit robot vs vs dünyanın oyuncağı var.

Bizim aldıklarımız, hediye, eş dosttan gelenlerle ev tıka basa oyuncak dolu. Ama napıyor benim köfteler annesinin çamaşır mandallarına ve sepetine dadanıyorlar. O mandallar tren, helikopter, tırtıl, makas oluyor; sepetin içine sayarak dolduruyoruz, tişortümüzün kenarlarına takıp kuş oluyoruz, artık hayal güçlerine göre ne isterlerse yapıyorlar.

Biz çamaşır asarken hemen yardıma koşuyorlar, kenarlarda bıraktığım boş tellere ya da astığım çamaşırlara onlar da mandalları tutturuyorlar. İnanın evdeki bir çok oyuncaktan daha fazla zaman geçiriyorlar. Hem öyle oyalansınlar gibi de düşünmeyin, aslında çıktısını düşünürsek mandal ile oynamak hayal gücü + ince motor gelişimi için çok önemli bir aktivite veeee her evde bulunan çok ucuz bir malzeme, tavsiye edilir :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...