Salı, Nisan 04, 2006

Enginarlı Pilav


Enginar mevsimi geldi çattı, işte size benden yapımı çok kolay, bir o kadar da lezzetli bir pilav tarifi.

Malzemeler:
1 orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
4-5 tane haşlanmış enginar
1/2 su su bardağı haşlanmış bezelye
1.5 su bardağı kaynar su
5-6 dal dere otu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz

Yapılışı:
Soğanı soyup küp küp doğrayın, 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar çevirin. Bu arada enginarları küp küp doğrayın. Pirinci, durulandığında berrak su akıncaya kadar yıkayın ve iyice süzün. Pirinci tencereye ekleyip soğanlarla birlikte çevirin. Pirinç taneleri şeffaflaşınca bezelye ve enginarı ekleyin. Damak zevkinize göre tuz serptikten sonra 1.5 su bardağı sıcak su ekleyip tenceredekileri güzelce karıştırın. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

Bir 10-15 dakika sonra kontrol edin, eğer suyun az geldiğini düşünüyorsanız yaklaşık yarım su bardağı daha kaynar su (daha az da olabilir, ben biraz göz kararı ekledim de) ekleyebilirsiniz. Pişmeye yakın ince doğranmış dereotunu ekleyin. Pilav hazır olduğunda tencerenin üzerine peçete veya kağıt havlu örtüp kapağını kapatıp dinlendirin. Daha sonra harmanlayıp servis edebilirsiniz.

Pilavdaki enginar ve bezelye miktarı ile arzu ettiğiniz şekilde oynayabilirsiniz. Enginarlı pilav yerine pilavlı enginar da yemek değişik olabilir :) Bir dahaki sefere pişirirken içine yarım limonun suyunu da eklemeyi düşünüyorum, sizin de aklınızda olsun.

Afiyet olsun

4 yorum:

nagice dedi ki...

ellerine sağlık.eminim ki çok güzeldir ama enginarı hiç denemedim.sağlıklı olduğunu bildiğim halde..

Adsız dedi ki...

Ben enginarı çok sevdiğim için sezonu bitene kadar her hafta alırım. Ama şimdiye kadar hiç. pilavını yapmamıştım. İlk enginar aldığımda bu pilavı deneyeceğim.
Sevgiler,

NuR dedi ki...

Hıımmmm, çok lezzetli görünüyor. Çok yararları olan bir sebze, bizim evde çok sık pişirilir. Ellerine sağlık, afiyet olsun:)))
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

aşk şiirleri kısa aşk şiirleri Etkileyici Sözler Sesli Sohbet Sesli Chat Yeni Aşk Sözleri Ayrılık Sözleri aşk şiirleri ikbal gürpınar şiirleri hayvanların çiftleşmesi slowtürk dinle lig radyo dinle günaydın mesajları msn sözleri sevişme teknikleri güzel aşk sözleri doğum günü sözleri Günaydın Mesajları Etkileyici sözler Nasıl öpüşülür Diyet Egzersiz Yemek tarifleri Makyaj Cinsellik radyo dinle video izle aşk mesajları oyun oyna Sesli Sohbet Sesli Chat Chat Sohbet karadeniz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...