Pazar, Kasım 12, 2006

YE # 16 Patates

Uzuuun bir aradan sonra herkese kocaman bir MERHABA :)


Son 3 ay çok yoğun çalışmam gerektiği için sizlerden, blogumdan, hobilerimden ve boncuklarından uzak kaldım. Şimdi yavaş yavaş çalışma saatlerim normale dönmeye başladı.


Henüz boncuklarla kaynaşamadık, şimdilik 3 aydır birikmiş dergilerimle ısınma turları atıyorum. Her ay düzenli takip etmeye çalıştığım (Evim, Deryalı Fikirler, Süper, Takı+Takı) 4 tane dergi olunca 3 ay sonunda okunmayı bekleyen toplam 12 tane dergi oldu, oku oku bitmiyor. Yeni bir dergi daha keşfettim, neyse ki 3 ayda bir yayınlanıyor, biraz da pahalı, sanırım Türkiye'de türünün ilk örneği olmasından kaynaklanıyor. Kağıt vs. isimli dergi, kağıt ile hobi olarak uğraşmak isteyenlere tavsiye edilir.


Pazar gününü evde geçirme fırsatım olunca yazlık-kışlık değiştirme işine giriştim. Geçen hafta İstanbul'a kar bile yağdığından bu iş için ne kadar geç kaldığımı tahmin edebilirsiniz. Sonuç olarak kışlıkların büyük bir kısmı yerleşti, sıra yazlıkların toplanmasında, ancak bu iş de sanırım haftaya kaldı.


Gelelim bugünkü esas konumuza; bu ayki yemek etkinliğimizinde Annemin mutfak kokusu blogunun sahibesi Evren patatesli tariflerle bizi misafir ediyor.


Yemeklerde garnitür, meze olarak sunabileceğiniz hazırlaması gayet pratik bir patates tarifi ile etkinliğe son dakikada kalıyorum. Bu tarif için benim bildiğim bir adı yok, o nedenle 'Salçalı Patates Salatası' diyorum, eğer sizin bildiğiniz bir adı var, yazabilirseniz sevinirim.

Malzemeler:

  • 1 kuru soğan
  • 5-6 patates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • maydanoz, dereotu
  • tuz, karabiber, acı kırmızı biber

Yapılışı:

  • Patatesler haşlanıp kabukları soyulur.
  • Kuru soğan doğranıp pembeleşinceye kadar yağda çevrilir.
  • Patatesleri küçük küçük doğrayıp ufalayın. Varsa patates ezici ile iyice ezin.
  • Dereotu ve maydanozu ayıklayıp ince ince kıyın.
  • Kavrulmuş soğan, ezilmiş patates, maydanoz ve dereotunu ekleyip iyice harmanlayın.
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber ve acı kırmızı biber ekleyin.
Afiyet olsun


5 yorum:

NuR dedi ki...

Sevgili Nurdan,
Güzel tarif, çay yanında da hoş olur, ellerine sağlık
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

değişik bir patates püresi sanki ama salata havası da var ellerine sağlık hem et yemeklerinin yanında da servis yapılabilir sanki.ellerine sağlık..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Annem yapardı ve ben severek yerdim bunu, Patates kavurması derdik biz, bu bence püreden öte çook lezzetli birşey..
sevgiler
Pınar

incikboncuk dedi ki...

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

"Patates kavurması" hakikaten güzel bir isim, aklıma yattı, bundan sonra böyle kullanayım.

Adsız dedi ki...

aşk şiirleri kısa aşk şiirleri Etkileyici Sözler Sesli Sohbet Sesli Chat Yeni Aşk Sözleri Ayrılık Sözleri aşk şiirleri ikbal gürpınar şiirleri hayvanların çiftleşmesi slowtürk dinle lig radyo dinle günaydın mesajları msn sözleri sevişme teknikleri güzel aşk sözleri doğum günü sözleri Günaydın Mesajları Etkileyici sözler Nasıl öpüşülür Diyet Egzersiz Yemek tarifleri Makyaj Cinsellik radyo dinle video izle aşk mesajları oyun oyna Sesli Sohbet Sesli Chat Chat Sohbet karadeniz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...