Perşembe, Ocak 24, 2008

Blog kopyacıları

Bu akşam aslında bu yakınlarda üzerinde uğraştığım örgülerle ilgili yazacaktım. Ama internette dolaşırken 2 hırsız siteye rastlayınca tüm yazma hevesim kaçtı.

Benim zaman harcayarak belki birilerinin işine yarar, faydalı olurum diye yazdığım, uğraştığım bir çok yazımı kendi sayfalarına kopyalamış bu 2 site. İnsana bu kadar da olmaz ki dedirtecek derecede kopyacılar. Bu sitelerden birinde yazılarım ve hatta bir çok başka blogun yazıları birebir, hiç bir kaynak göstermeden, kopyalanıyor. Diğer sitede ise sadece siteye hit çekecek şekilde yazı tamamen ya da bir kısmı kopyalanmış.

Daha çok hit almalarına neden olmamak için burda linkleri vermiyorum, zaten onların da istedikleri bu.

5 yorum:

NuR dedi ki...

Canım aynen dediğin gibi, aynen sayfayı kopyalıyorlar, ama bu gibilerle uğraşmak gerekiyor, çok zor değil, şikayet hemen yanıtlanıyor, kopyalanan sayfalarını, kopyacı sitenin sayfalarını tesbit et ve şikayet et. Geçmiş olsun, hep birlikte mücadele etmekte yarar var. Suç olduğunu para cezası ödemek durumunda kalacaklarını anladıklarında hemen siliyorlar zaten.

NuR dedi ki...

Canım, bu kopyacılar blogcu ise blogcu.com a, blogger iseler blogger.com a şikayet sayfalarına, kopyalanan sayfalarını vede kopyaladıkları blogdaki lingleri yaz yolla, cevap geliyor. Ben bir 11 tane blogla uğraştım, şu an bir blog ısrarla duruyor, reklam geliri peşinde bir blog ama tepemin tası attı, blogun adresini sitemde yazdım, onların ne hit i var ki artsın. Açmışlar kaç bloğ, para gelsin diye bekliyorlar... Valla deşifre etmek vede hep birlikte üstüne gitmek de yarar var,geçmiş olsun
İyi bir hafta dileklerimle
Sevgiyle kal,

etki alanı dedi ki...

İnanamadım bu yazdıklarınıza..
Bu nasıl olabilir..Bence de deşifre edin..
sessiz kalmak onları cesaretlendirir..Üstüne gidilmeli...Bence yorum ve maille yok edilmeli..
Sevgiler..
Tütü

Quentins dedi ki...

Merhaba,

http://www.utancduvari.org sitesine şikayet edebilirsin.

Laçin Tenel dedi ki...

evet Nurdan Quentins'in yazdığı gibi, utanç duvarına hemen şikayet ettiğin zaman çok işe yarıyor. Bence peşini bırakmamalısın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...