Pazartesi, Ocak 21, 2008

Mozaik pasta


Dün akşam yakın arkadaşlarımız bi çay içmek için uğradılar. Çayın yanına ne ikram etsem derken, herkesin bayıla bayıla yediği mozaik pastadan yapmaya karar verdik. Beyler salonda otururken (! iki taşın arasında televizyona PS2 bağlamışlar !) bayanlar hemen petibör bisküvileri kırmaya yardım ettiler.

Eğer yumurtasız, tereyağsız, ama bol kakaolu olsun diyorsabız, bu tarif tam size göre.

Malzemeler:
* 1 su bardağı süt ( tam dolu değil, 1 parmak az)
* 1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker
* 1 çay bardağı fındık yağı
* 3 (tepeleme) yemek kaşığı kakao
* 1 paket petibör
* 1/2 su bardağı elle kırılmış ceviz ( antep fıstığı da güzel oluyor )

Yapılışı:
* Bir cezvede sütü ılıtarak şekeri eritin. Sütün çok ısınmamasına dikkat edin, burda amacımız toz şekerin erimesi. Eğer süt çok ısındıysa ılınmasını bekleyin.
* Yavaş yavaş kakaoyu ekleyip kakaonun iyice eritecek şekilde yavaş yavaş çırpıyoruz. En son yağı ekliyoruz.
* Derin bir kaptaki ufak ufak kırılmış bisküvi-cevize karışımımızı ekleyip karıştırıyoruz.
* Buzdolabının buzluğunda en az 2 saat bekletiyoruz.
Biz ancak bir saat sabredebildik, yine de hafifçe katılaşmış pastamız çok lezzetliydi. Ama bir gün sonra yediğimiz son dilim daha lezzetliydi, acaba bir gece bekleyip bisküviler yumuşadığı için mi? yoksa son dilim olduğu için mi?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...