Pazartesi, Ekim 31, 2005

3 Renkli Atkı


Bir dergide buna benzer bir model atkı gördüm, rengarenkti. Ben de bu kadar karışık renkli olmasın, hem de bu senenin moda rengine uyum sağlasın diye resimdeki renklerle yapmaya başladım. Ancak şöyle bir durum var, her akşam ancak 3 tane falan yapabiliyorum. Bu hızla ancak ilkbahara bitirebilirim herhalde :)

Şöyle bir durum da var, farklı akşamlar yaptığım için motiflerin boyutları değişebiliyor. Sıkı olursa küçük, gevşek olursa geniş oluyor. Motifleri birleştirme aşamasında biraz zorlanacağım galiba :)

Esinlendiğim atkının modeli 99 YTL.

Bugün Beşiktaş-Üsküdar vapurunda bir bayanın üzerinde beyaz üçgen bir şal gördüm. Şal Nagice'deki Çilekli tepsi örtüsünün deseninden kenarları saçaklı olacak olacak şekilde yapılmış. Tepsi örtüsünün yarısını (çilekleri uzun uzun duracak şekilde) hayal edin. Soğuklar başlamadan eğer şal, atkı yapma planlarınız varsa bu popüler deseni sadece dantel olarak değil, bu şekilde kullanabilirsiniz. Hatta bence atkı da olabilir ne dersiniz?

Malzemeler :
0 numara tığ( ucu ipi kavrayacak kadar kalın). 3 yumakip (Nako'nun 4 numara şişlerine uygun iplerinden kullandım)

Yapılışı :
9 zincir çekiyoruz, ucunu birleştiriyoruz. Oluşan halka içini doldurmak için başlangıç olarak 3 zincir çekin. Tığa ipi 2 kez dolayın, halkanın ortasından bir ilmek alın. Böylece tığın üzerinde 4 ilmek oldu. Bunları ikişer ikişer örün. Bu şekilde halkayı baştaki zincirle birlikte 20 çubukla doldurun. Başlangıç noktasını birleştirin. Bu 20 çubuk sizin elinizin sıkılığına, ipinize göre değişebilir. Çubukların birleştirdiğinizde dolgunun düzgün olması gerek, eğer marullu oluyorsa çubuklar fazladır, eğer çukur bir şekil alıyorsa çubuk sayısı az geliyor demektir.

Üst sıraya devam etmek için 5 zincir çekin, tığa yine 2 kez ipdolayın. alttaki çubukların için batarak bir ilmek daha alın. Oluşan 4 ilmeği 2şer ikişer bitirin. 2 zincir çekin, ipi 2 kez tığa dolayın, bir sonraki aralığa tığı batırarak 4 ilmek elde edin, 2 şer 2şer bitirin. Bu şekilde üst sırayı tamamladıktan sonra başlangıç ve bitiş yerlerini bitirdiğinizde motif hazır.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Nurdan atkın çok değişik ve güzel olacak bittiğinde ,kenarına bir şey yapılıyormu bu atkının ?Renkleride çok hoş seçmişsin yapacaklarımın listesine bunuda ekledim kafamda,hangi birini yapabileksem artık ....:)

Tuhfe dedi ki...

Çok şık bir atkı olacak gerçekten. Renkler çok güzel uyum içindeler. Biraz elini çabuk tut Nurdan bitir de kullan. Ha gayret.

Adsız dedi ki...

Bitince ne kadar güzel olacak. Ellerine sağlık.
Sevgiler,

NAZLICA dedi ki...

Nurdan ha gayret, bitmişini görmek istiyorum, kolay gelsin.

incikboncuk dedi ki...

yaa hangi sayısı olduğunu hatırlamıyorum. sadece o sayfayı kesmiştim, yanında bir de elişi süeter vardı, sanki eylül sayısı gibi geldi.

nagice dedi ki...

değişik olacak hakkatten.ama motif işi çabuk biter.kolaygelsin sana..merakla bekliyorum sonunu..
bu arada dediğin gibi benim örtüden şal oluyor.zaten yngemde başlamıştı koymuştum.
ama yapacak arkadaşlara tavsiyem açık renklerde yapmaları.siyahta hiç örnek görünmüyor.beyaz,krem..gibi renkler örneği gösteriyor.
bu arada iyi bayramlar..

ruchan dedi ki...

Bitince çok şık olcağı belli , umarım kış bitmeden biter de kullanırsınız. Bitmiş halini yayınlayacaksınız değil mi?
Sevgilerimle:)

Adsız dedi ki...

merhabalar

atkıda ip olarak hangisini kullandın?

biraz açıklar mısın?

incikboncuk dedi ki...

Mesaja listeye de göndediğim yapılışı ekledim, umarım işinize yarar.

incikboncuk dedi ki...

bir de resmin üzerine tıklarsanız, daha büyük halini görebilirsiniz. Bu da size fikir verebilir.

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederim.hemen cevap verdiğiniz için.

Adsız dedi ki...

bir de seninki bitti mi?uçlarına püskül koydun mu?

incikboncuk dedi ki...

Rica ederim :) ben henüz yarısına anca geldim. Ucuna püskül konusunda kararsızım. Deneyip görmem gerek. Püskül yaparsam da her motife kendi renginden koyarım diye düşünğyorum. Eğer siz de benzer bir şeyler yaparsanız, fotoğrafını bana email ile gönderirseniz. Blogda yayınlayabilirim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

biraz fazla soru sordum galiba ama yapamak istiyorum .yapılışını analatmışsın sağol.ama benmotifleri sonradan nasıl birleştireceğini merak ediyorum.birleştirirken hangi rengi kullanacaksın?

Adsız dedi ki...

BENCE DAHA DEGISIK ORNEKLER BULA BILIRSIN MESELA BEN COK DEGISIK RUYORUM BU AYNI FISKOS YAKIMININ USTUNE ORTU ORMUSSUN GIBI DURMUS CNM:d

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...