Pazartesi, Ekim 10, 2005

Girona

Gezimizin 3. gününde Girona-Figueres ekstra turuna katıldık. Bugünkü turun planında Girona, Figueres'teki Salvador Dali müzesi ve zaman kalırsa Costa Brava'da (vahşi kıyı) bir sahil kasabası Lloret de Mar var.

Tur ücreti 50 euro. Bu yerlere kendi imkanlarınızla gidebilirsiniz. Dali müzesinde grup girişleri için önceden randevu alınması gerekiyor. Bu şekilde planlı gittiğimiz için dışarıda sıra beklememiz gerekmedi. Ayrıca tur programında olmamasına rağmen rehberimiz otobüs şöförünü ikna edip Lloret de Mar'ı görmemizi sağladı.

Sabahın erken saatlerinde yola çıktık. 1-1,5 saatlik yolculuktan sonra sahilden 20-30 km içerde olan Girona'ya vardık. Bir kahve molasından sonra şehrin Ortaçağ'dan kalma ara sokaklarına daldık. Fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi hava yine kapalı :(


Eski bir Roma şehri olan Girona (Gerona), diğer Roma şehirlerinde olduğu gibi nehir (Rui Onyar) kıyısına korulmuş. Bu şekilde şehrin savunması daha kolay oluyormuş. Şehre saldıran askerlerin kolay ilerlemesini engellemek için ara sokaklar dar yapılmış.




Not : Resimlerin üstlerine tıklayarak daha büyük hallerini görebilirsiniz.

3 yorum:

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Nurdan, hvanın kapalı olmasına rağmen fotoğaflar çok güzel.
Sevgilerle.

akçahan dedi ki...

Çok güzel anlatımın.İnsan o bölgeye dair gezmiş kadar bilgileniyor.Sevgiler.

pinomino dedi ki...

Gerçekten biz gidemesekte:( en azından bu güzel fotoğraflar sayesinde gitmiş kadar oluyoruz:)
Havanın kapalı olması daha bir gizem katmış fotolara...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...