Çarşamba, Haziran 08, 2005

Madagascar



Dün akşam Madagascar'ı izledim. Shrek, Shrek-2'nin yapımcısı DreamWorks Stüdyoları'nın yeni animasyon filmi.

Konusu kısaca şöyle; Olay Newyork'taki hayvanat bahçesinde geçiyor. Ama burası bildiğiniz havyanat bahçelerinden değil, hayvanlar çok mutlu. Yedikleri önlerinde, yemedikleri arkalarında. Ancak sevgili zebra, vahşi ortamı merak ettiği için bir gece hayvanat bahçesinden kaçıyor. Arkadaşları da onu bulmak için peşine düşüyor. Macera bu şekilde başlıyor.

Animasyon olarak yine çok güzel bir film; hayvanların tüylerindeki detaylar, ateş, su görüntüleri harika. Yine Shrek'teki gibi Cast Away (Yeni Hayat - Tom Hanks'ın oynadığı film) gibi bazı filmlere göndermeler var :) Müzikleri çok uyumlu, hatta bazı sahnelerde hayvanların dansları da muhteşem. Filmde benim favorilerim: penguenler, çok şekerlerdi.

Garfield, Shrek, Shrek2 gibi filmleri özellikle Türkçe seslendirme ile izlemeyi tercih etmeme rağmen bu filmin orjinal seslendirmesi daha iyi. Shrek ve Shrek-2 ile karşılaştırıldığında da içerik biraz zayıf kalıyor.

İçerik yine de boş değil, kişiliğimizin yaşadığımız çevre ile şekillendiği, yaşam koşulları ve ortam değiştiğinde kişiliğimizin de nasıl değiştiğini, her koşula rağmen arkadaşlık müessesesinin nasıl olduğunu anlatıyor.

Bu yorumlar büyükler için geçerli, çoçuklar bayılacaktır. Sonuçta film eğlenceli, renkli olduğu için 80 dakikanız boşa gitmeyecektir.

İyi seyirler

5 yorum:

Adsız dedi ki...

filmi henuz izlemedim ama fragmanlardan gördüğüm kadarıyla senin şeker dediğin penguenler hafiften psikopat karakterlerdi :)

incikboncuk dedi ki...

Belki şeker değil, ama en çarpıcı karakterlerdi.

Adsız dedi ki...

Süper bir film, penguenler müthiş :)

Adsız dedi ki...

ben oğlumu götürmüştüm.Filme bayıldı hatta film bittiğinde tekrar ara verildiğini zannedip yine izleyecekmiyiz diye sordu

Adsız dedi ki...

aşk şiirleri kısa aşk şiirleri Etkileyici Sözler Sesli Sohbet Sesli Chat Yeni Aşk Sözleri Ayrılık Sözleri aşk şiirleri ikbal gürpınar şiirleri hayvanların çiftleşmesi slowtürk dinle lig radyo dinle günaydın mesajları msn sözleri sevişme teknikleri güzel aşk sözleri doğum günü sözleri Günaydın Mesajları Etkileyici sözler Nasıl öpüşülür Diyet Egzersiz Yemek tarifleri Makyaj Cinsellik radyo dinle video izle aşk mesajları oyun oyna Sesli Sohbet Sesli Chat Chat Sohbet karadeniz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...