Perşembe, Temmuz 21, 2005

Kitap Önerisi - Küçük Şeyler 1

Hepimiz Üstün Dökmen'i TRT1'de pazar sabahları yayınlanan programından tanıyoruz. Aslında kitap çıkalı bayağı oldu, ama bu kitap için 'bir kere okudum, artık bir daha okumama gerek yok' diyemeyiz. Dönem dönem tekrar okunabilecek bir kitap. Kişiliğimiz sürekli değişim/gelişim halinde olduğu için her okuduğunuz farklı şeyler dikkatinizi çekebilir, yeni şeyler öğrenebilirsiniz.

Kitabın dili yalın, açık; örnekler esprili. Hatta örneklerle anlatıyor olması kitabı daha anlaşılır hale getiriyor. Okuduğunuzda konular zaten bilindik, hatta biraz da derinliği az gelebilir. Ama amaç kitap okumayanlara bile ulaşmak, onlara da bir şeyler kazandırmak olduğu için bu anlatım tarzı mantıklı oluyor. Fiyatını da makul tutmuşlar.

Bu kitap serinin ilk kitabıymış ve beş kitaba tamamlanacakmış. Ayrıca tv programlarındaki bölümlerin de olacağı bir VCD hazırlanıyormuş.

Kitapla ilgili tanıtım yazısı;
--------------------------
Sistem Yayıncılık, Aralık 2004, Fiyatı : 5 YTL

Bir süredir televizyonda "Küçük Şeyler" adlı bir program yapıyorum. Bu kitap, bu programdaki bazı konuların genişletilmesi ve yeni konuların eklenmesiyle oluştu. Kitabın çerçevesi, insan ilişkileri, iletişim hataları, yaşama sevinci, çocuklarla iletişim, eşlerle iletişim, rollerimiz, kadın-erkek eşitliği...
Bugüne kadar akademik kitapların yanı sıra, kısmen akademik, kısmen popüler sayılabilecek iki psikoloji kitabı yazdım (İletişim Çatışmaları ve Empati ile Varolmak, Gelişmek, Uzlaşmak.) Bunlar, daha çok meslektaşlarıma, psikoloji ve psikolojik danışmanlık öğrencilerine yönelikti. Fakat bunun yanı sıra bu iki kitapta, mesleği psikoloji olmayanlara da yönelmeye çalıştım. Buna rağmen, alanı psikoloji-eğitim olmayanlara bu iki kitap biraz teknik geldi galiba. Bazı okuyucularım, kendileri için "daha rahat anlaşılır" bir kitap istediler. Bu kitapta bu öneriye uymaya çalıştım.
Kitapta, temel konulara, özellikle toplumun ihtiyacı olduğunu düşündüğüm ve seminerlerimde izleyenlerin etkilendiklerini gözlediğim konulara yer verdim.
Pek çok kişi televizyondaki "Küçük Şeyler" adlı programımızı izledi, beğendi. Kitap ve televizyon farklı şeyler. Televizyon renkli, ama kitap da gerekli. Televizyonda paylaşamadığım, tartışamadığım konuları kitapta ele almaya çalışacağım.

Kaynak : http://www.pandora.com.tr/urun.asp?id=117757

3 yorum:

Çiğdem Kantarcıoğlu dedi ki...

Gerçekten okuyanlar baya iyi yorumlar yaptı ama daha okumaya fırsatım olmadı en kısa zamanda okumalı :)

Tuhfe dedi ki...

Ben de programı zevkle izliyordum. Hatta tekrarlarını bile izlemek beni sıkmıyordu hiç.

nagice dedi ki...

çıkar çıkmaz alıp okudum.ama hiç o kadar pozitif olamıyorum
nedense...
herkesin okuması uygulaması,programı seğretmesini dilerim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...