Malzemeler;
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 3,5 su bardağı un
- 2 limonun kabuğunun rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı;
- Yumurtalar bir kaba kırılır ve tozşekerle iyice çırpılır.
- Başka bir kapta un, vanilya ve kabartma tozu harmanlanır.
- Azar azar yumurta-şeker karışımına eklenir.
- En son olarak da limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün.
- 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Hızlı ve yapımı kolay bir kek tarifi ve kesinlikle çok güzel kabarıyor. Kek yaparken zeytinyağı kullanıyorum, tadında çok fark edilmiyor, böylece hamur işleri daha sağlıklı oluyor :) Kek yaparken kelepçeli teflon kalıp kullanıyorum. İyice soğuduktan sonra kelepçesini açıyorum, kek servise hazır.
Afiyet olsun.
2 yorum:
BIZIM EVDE HAFTADA ENAZ IKI KEZ KEK YAPILIR.ERTESI GÜNE KALMAZ.BU TARIFI HIC DENEMEDIM ILK FIRSATTA YAPACAGIM.SEVGIYLE KAL...
valla biraz önce işyerine getirdiğin kekin son 3 dilimini yedim, pek leziz olmuş, eline sağlık :)
Yorum Gönder