Cuma, Ağustos 26, 2005

Barcelona : Park Güell

İkinci durağımız Park Güell : Bizce Barcelona'ya gidince mutlaka görülemesi gereken yerlerden biri. Şehrin biraz dışında kalıyor, ama metro ile ulaşım mümkün. Park, bir tepenin üzerinde yer aldığı için, Barcelona'yı da kuşbakışı görebilirsiniz.

Eusebi Güell'in Antoni Gaudi'ye şehrin zenginleri için yaptırdığı bir projedir. Okulu, parkı, alışveriş ve eğlence yerleriyle birlikte 60 ev yapılması planlanmış olmasına rağmen, sadece 3 tanesi tamamlanabilmiş. Gaudi, bu evlerden birinde 1906'dan, 1926'daki ölünceye kadar yaşamıştır. Yaşadığı evi arkadaşı Fransesc Berengue kendisi için tasarlamış. Ev şu anda müze olarak kullanılıyor.



Kırık cam ve porselen parçalarıyla tasarladığı meydanı saran yekpare bankı, mozaik kertenkeleyi, bankın altındaki alanın tavan mozaiklerini ve eğik sütunlarını (içeri doğru sütunları boyu artıyormuş, böylece perspektif yok oluyor. ) mutlaka görmelisiniz. Gaudi'nin eserlerinde tema olarak doğayı kullanmış. Örneğin tavandaki 4 büyük mozaik 4 mevsimi simgeliyor, resimdeki yaz mevsimini simgeliyor, dikkatli bakarsanız içinde güneş var.

NOT : Resimlerin üzerine tıkladığınızda büyük hallerini görebilirsiniz.




2 yorum:

Adsız dedi ki...

Takipteyim. İlgi ile okuyorum..

nagice dedi ki...

ne güzel gezmişsin.harika..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...