Salı, Ekim 04, 2005

Direksiyon Cadısı


Muhteşem bir kitap keşfettim. Araba kullanmayı seven, merak eden, deneyen tüm bayan şöförlere ve şöför adaylarına tavsiye edilir. Henüz yeni başladım, ama zevkle ve eğlenerek okuyorum.

Bu kitapla birlikte aynı anda üç kitap okuyor oldum : Sabahları servis beklerken ve serviste Kümesteki Kartal Neden Uçamaz?, akşamları yatmadan önce Çılgın Türkler. Bu kitabı da herhalde öğle arasında okurum :D Daha 500 küsur sayfalık Harry Potter sırada bekliyor.

Kitabın tanıtım yazısı :

Yazar : ŞULE YÜCEBIYIK Baskı Yılı : 2005 Yayın Evi : NEDEN KİTAP Sayfa : 192

Erkekler kadınların gidebilme ihtimalını hiç sevmiyorlar. Yüreklerinin götürdükleri yere doğru hızlanmalarından hiç hoşlanmıyorlar. Bu yüzden otomobil kullanan kadından korkuyorlar! Kadınlar, erkekler ve otomobiller üzerine yazılan Direksiyon Cadısı, bu gerçeği hınzırca anlatıyor. Karısının sürdüğü otomobilin sağ koltuğunda oturacak kadar egosunu yenmiş modern erkekler bile iktidarı tam kaptırmayıp, kuralları belirlemeye çalışıyorlar. Ama kimin umurunda!.. Erkekler sol koltukları çoktan kaptırdılar. Kadınların gaza basıp gidesi var... Erkekler trafikteki kadını tartışa dursun, kadınlar oraları çoktan geçmişler. Deyim yerindeyse, trafikteki erkeğin ilmini okumuşlar... Erkeklerin zıp zıp zıplayıp "Bizim iktirar alanımızda işiniz ne?" diye tepinmelerine sadece gülüyorlar. Bu kitapta, gülümseten, hatta yer yer güldüren öyküleri ve denemeleri bulacaksınız. Şimdiye değin hep erkekler kadın sürücüleri tiye aldı. Şule Yücebıyık, "Şimdi sıra kadınlarda!" diyor. İyisi mi; erkekler de tepinmekten vazgeçsinler, bu kitabı alarak sağ koltuğa gömülsünler. Giden iktidarlarının peşinden gülsünler ama bu arada yavaşça sağ şeride geçsinler. Çünkü soldan Şule geliyor!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

merak ettim bak...hemen alacağım..bugün olmasa da yarın..

incikboncuk dedi ki...

Araba maceran hayırlı olsun Burcu. Bence imkanı olan tüm bayanlar araba kullanmayı bilmeliler. Umarım araba kullanmayı seviyorsundur. Ben seviyorum, bu yüzden sol koltuk kavgası çıkıyor :) Araba dediğin düz vitesli olmalı diyenlerdenim, ama sorsanız kaç keç 100'un üzerine çıktın diye, çok azdır.

pinomino dedi ki...

İlk işim Dost'a gittiğimde bu kitabı almak ve Bulo'nun da okumasını sağlamak olacak:) En büyük kavgamız bu araba nedeniyle oluyor bizim..ben potansiyel bir tehlikeymişim..hıh... ileride bunun çizimini de yapar anlatırım durumları:)))
sevgilerle...

Adsız dedi ki...

bana da uğrayın,bakalım benim takılar nasıl olmuş,siteniz çok hoş.
www.blogcu.com/aysenin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...