Perşembe, Ekim 20, 2005

Pratik Aşure


Ramazan bitmeden, hazır ayıklanmış nar varken aşure yapayım, dedim. Markette dolaşırken Tukaş'ın hazır aşuresi gözüme çarptı. Daha önceden Dr. Oetker'inkini denemiştim, fena da olmamıştı. İçindeki malzemeler daha çeşitli olduğundan Tukaş'ta karar kıldım.

Paketin içindekiler :
şeker, ön pişirilmiş baklagil (buğday, fasulye, nohut), buğday nişastası, kurutulmuş meyve ( kayısı, portakal kabuğu, üzüm, incir, kuş üzümü, elma), ön pişirilmiş pirinç, fındık, badem, çam fıstığı, susam, tarçın.

Yapılışını arkasında yazdığı gibi uyguladım. Biraz kuru üzüm ekledim. 4 su bardağı su veya 3 bardak su, 1 bardak süt diye pişirme önerisi vardı. 2 bardak su, 2 bardak süt şeklinde pişirdim, fena da olmadı.

Yarım saat içinde aşure hazırdı. Ilındıktan sonra buz dolabına koydum, güzelce soğuduktan sonra üzerini nar, ceviz ve tarçınla süsledim.

Afiyetle yedik.

9 yorum:

Serra dedi ki...

Ya simdi iftardan sonra ustume agirlik da coktu, olsa yerdim asureyi. Oyle de oldu ki yemeyeli. afiyet olsun sana. Bu arada ben hic hazirlarini denememistim, o yuzden de yapinca cok oluyor diye de senede ancak bir kere yapiyordum. Bu turkiyeye gidisimde alacagim.

Adsız dedi ki...

güzel görünüyor...ilk def aenden duyuyorum hazır aşure olduğunu..bende deniyeyim bari..Evdekiler çok sever..

NAZLICA dedi ki...

Çok iyi fikir,aşure oldukça zor, zaman alan ve kıvamı tutturulamayan bir tatlı.Nasıl da severim. Afiyet olsun...

Nilüfer dedi ki...

Normal aşure ile arasında lezzet farkı çok mu?

acemice dedi ki...

bende tukaş'ın aşuresini severek yiyorum diğer markalardan daha iyi gibi gelyor. üşenmeyip bide benmi yapsam?:))
afiyrt olsun.
sevgiler...

incikboncuk dedi ki...

Hazır aşureden 4-5 kase çıkıyor. Aslında hazır olunca baklagilleri ve buğdayı haşlama işinden kurtarmış oluyoruz. Tadı konusuna gelince biz severek yiyoruz. paketin içindekilere göz atınca aşurenin içine katılan gıdaların kuru halleri var, marketten ayrı ayrı almaya gerek kalmıyor. Bi denemenizi tavsiye ederim.

Unknown dedi ki...

That look sooo yummmmy and pretty!

incikboncuk dedi ki...

thank you for comment Alina. This is a traditional Turkish dessert.

Adsız dedi ki...

Yaşasın Hazır Aşure. Biz erkeklerde artık aşure yapabilir ve afiyetle yiyebiliriz. HEHEHE artık bizim kızlardan yapmalarını istemeye son...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...