Etkinlik öncesi kurban bayramı olduğu için Lezzet dergisinin Ocak 2004 sayısından bulduğum bu tarifi denedim.
Dergide ayva ile ilgili bir öneri de yer alıyor, sizlere aynen aktarıyorum :
"Osmanlı mutfağında özellikle kuzu eti ile sıkça kullanılan ayva, günümüz mutfaklarında salata, pilav ve sebze yemeklerine de ilave ediliyor. Ayvayı lahana, patates ve havuçla birlikte kullanarak etli ya da zeytinyağlı değişik yemekler hazırlayabilirsiniz."
Malzemeler :
- 500 gr kuzu kuşbaşı
- 3 adet kuru soğan
- 1 büyük ayva
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Bir tutam tarçın
- Tuz, zerdeçal
- 30 gr margarin (göz kararı zeytin yağı yeterli)
Yapılışı :
Soğanların soyup küp küp doğrayın. İster margarinle ister zeytinyağ ile soğanı kavurun. Eti ekleyip üzerine bir tutam tarçın serpin. Domates salçasını bir bardak sıcak suda erittikten sonra tencereye ekleyin. Eti hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayvanın kabuğunu soyun. İçinden çekirdekleri temizleyip küp küp doğrayın. Yarı pişmiş ete ekleyin. Damak zevkinize göre tuz ve zerdeçal ekleyin. Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Yanına tel şehriyeli pilav yakışıyor.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder