Salı, Ocak 17, 2006

Feyza'dan Ayva Tatlısı


17 Ocak'ta tatilde olacağı için Feyza önceden tarifini ve resmini bana email ile göndermişti.

Malzemeler

  • 6 adet ayva
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Çay kaşığının ucunda gıda boyası

İç Malzemesi

  • 1 adet muz
  • 3 yemek kaşığı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata üzerine
  • 1 poşet şanti
Yapılışı

Ayvaları kabuklarını soyup iç kısımlarını çıkarıyoruz. Daha sonra tencereye alıp üzerine gelecek kadar su gıda boyasını ve şekeri ekliyoruz. Yumuşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya alıyoruz. İç malzemesini karıştırıp ayvaların çekirdeklerini aldığımız kısma dolduruyoruz. Tamamen soğuyunca şantiyle süslüyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...