Pazar, Nisan 09, 2006

Tam Buğday Unlu Ekmek

Eveeet ısrarlara dayanamayıp biz de ekmek yapma makinası aldık :)

Cumartesi günü karfurda alışveriş yaparken bir iki kez önünden geçtik, şöyle bir bakındık, sonuç olarak almaya karar verdik. Daha önceden Söke Un'un hazır ekmeklik un paketlerinden tam buğday unu karışımı almıştım.

Koşa koşa eve geldik. Kitapçığa hızlıca göz atıp hemen uygulamaya geçtim. Yapımı çok kolay. Kutunun arkasında verilen ölçülere göre sırası ile ılık su, un ve en son olarak da mayayı ekledim. Önerilen süreye göre 1 nolu programı seçip beklemeye başladım.

Kapağındaki bölmeden içini görebiliyorsunuz. Önce bi yoğurdu, sonra biraz bekledi. Sonra biraz daha yoğurdu, tekrar mayalanma süresi için bekledi. Son olarak da pişirdi. Bu süreç yaklaşık 3 saat sürdü. Tabii biz de meraklı kediler gibi sürekli gidip gidip kapağından baktık. Bence en güzel özelliklerinden biri de programın bitmesine ne kadar kaldığını küçük ekrandan görebiliyorsunuz.

Eve zaten mis gibi bir koku yayılmıştı, program bittiğinde bip sesleri ile bize haber verince koşarak mutfağa gittik. Heyecanla kapağını açıp mutfak eldiveni ile pişirme tavasını çıkardık. 10-15 dakika bekledikten sonra pişirme tavasından çıkardık, tel ızgaranın üzerine koyduk. Ekmek bıçağı ile ucundan biraz kesince içinin de gayet güzel piştiğini gördük. Artık ev yapımı ekmeğiz hazırdı.

Biraz reklam olacak, ama fiyat performans açısından bence harika bir ürün. Sabah kahvaltıda sıcak ekmek yemek isteyenler için şöyle de bir özelliği var; uyanma saatinizi hesaplayarak programlıyorsunuz, makina sabaha karşı çalışmaya başlıyor. Taze ekmek kokusu ile uyanabilirsiniz ya da rüyanızda nefis ekmekler görebilirsiniz :)

Yalnız şöyle de küçük bir sorun var. Bu kadar güzel bir alete kullanım kılavuzu pek yakışmamış. Biraz daha renkli, yazıları büyük, daha şık bir kılavuz yapsalar harika olur :)

18 yorum:

NAZLICA dedi ki...

İyi günlerde kullan canım. Ben de çok istiyorum ekmek makinasını ama bir türlü karar veremedim, atıl kalmasından korkuyorum.Ekmek yememeye gayret ediyoruz, kendin pişirince de yemeden olmaz:)))

incikboncuk dedi ki...

aslında biz de çok ekmek yemiyoruz. ama cumadan yaparsam haftasonu evde oldugumuzdan tuketebiliriz diye dusunuyorum. 500 grlık ekmeğin yarısı şimdiden bitti.

Adsız dedi ki...

makinenin markası ve modelini öğrenebilirmiyim lütfen selamlar

incikboncuk dedi ki...

Merhaba Kadriye Hn,
SINBO SBM-4705 ekmek yapma makinası. Karfurdan aldım, 99 YTL. yanında bir el mikseri ve mutfak terazisi de vardı.

Hülya YILMAZ dedi ki...

ekmek makinesinden bahsedildiği ilk zamanlar karşı çıkmıştım. Ekmeği de mi evde yapacağım. Zaten az ekmek yiyoruz diye.
şimdi tam tersini düşünüyor ve herkese tavsiye ediyorum.
1. çok pratik,
2. el değmeden hijyen ekmek yemek,
3. ekmeğe canının isteği maddeleri eklemek,
ben de aynı marka ve modeli kullanıyorum.
mutlu günlerde kullan, afiyetle yiyin.

incikboncuk dedi ki...

teşekkürler Burcu. Karfurdan aldım, SINBO SBM-4705, 99 Ytl

NuR dedi ki...

Ellerine sağlık, afiyet olsun. Eski kullanma klavuzları daha da kötüydü, kullanmama klavuzu diyorduk.
Güle güle kullan,iyi günlerde:)))
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Merhaba Nurdan!
Hayırlı olsun.Ama anlattığım kadar var di mi?İşin en zevkli kısmı bundan sonra.Artık ''Bugün ne ilaveli ekmek yapsam?''diye düşünmeye başlayacaksın,aklına gelenlerin hepsini denemek isteyeceksin.Bu arada kullanmama(!)kılavuzunda tsp ve tbsp kavramları aynı gibi çevrilmiş,dikkat et olur mu?Tsp çay kaşığı,tbsp yemek kaşığı olacak.Ben gece 1:30'da hemen pişirmek üzere ekmek yaptım.Sabah 8:00 kavaltımızda hala ılıktı.Kekik,haşhaş tohumu,kırmızı toz biber ekledim,nefis olmuştu.Hafif tatlı bir kek de önerebilirim.1 orta boy elmanın rendesi,kuru üzüm,tarçın ilave ediyorsun temel ekmek malzemesine.Ama suyu biraz azaltıp,şekeri az arttırarak.1 nolu programda pişiriyorsun.Çayın yanına tek başına yeter.Alışınca zaten hayal gücü devreye giriyor.Güzel ekmekli ama kilosuz günler!Sevgiler
(Yaptığın ekmekleri blogunda paylaşırsın artık).

incikboncuk dedi ki...

Merhaba Arzu, tatlı ekmek tarifin dikkatimi çekti de, su ve şekeri biraz arttırıyorsun demişsin ya, ne kadar arttırayım? Şu aralar zeytinli-kekikli ekmek denemeyi düşünüyorum. Başarılı olursam blogda paylaşırım.

Adsız dedi ki...

Merhaba Nurdan!
Suyu arttırmıyorsun haa,elmanın suyundan dolayı bunu azaltman gerekecek.1/4 kup kadar daha az su koyarsın.Mesela su için 1+1/8 kup deniyor temel ekmek tarifinin 2 lb olanında.Onu 1 kuptan az eksik olarak koyuyorum.Şekeri de 1 yemek kaşığı fazladan koyuyorum.Bu akşam da annemler ve kardeşimle eşi çaya geldiler.Hazırladığım birkaç çeşidin yanına pırasalı,maydanozlu,naneli ekmek yaptım.Herkes çok beğendi.Tavsiye ederim onu da.Aslında yapmayı düşündüğün zeytinli ekmeği bu şekilde zenginleştirebilirsin de.Ellerine sağlık şimdiden.Sevgiler.

incikboncuk dedi ki...

Arzu bence sana ekmek tariflerini yayınlayabileceğin bi blog yapalım, harika olur. ne dersin?

Adsız dedi ki...

Merhaba Nurdan!
Hay Allah,fazla oldum di mi?Kaptırmışım kendimi.Beğendiklerimi paylaşmak en zevk aldığım şeylerden biri.Tabii bunun yeri burası değilmiş.Kusura bakma.Kolay gelsin.

incikboncuk dedi ki...

Merhaba Arzu,
Fazla oldugunu düşünme lütfen. ben evde cok sık ekmek yapmadığım için deneme fırsatım olmuyor. Bu guzel tariflerini duyurmak için boyle bir oneri de bulundum. Eger mail adresin varsa incikboncuk@gmail.com a yazarsan, ordan devam edebiliriz.

Rengarenk dantel dedi ki...

yani en sonunda banada aldıracaksınız bu makineden :) ...

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Nurdan,
heyecanını paylaşıyorum. Ekmek makineni iyi günlerde kullan :)
BEn de makinemi aldıktan sonra kendimi öyle kaptırdım ki bu konu ile ilgili bir blog bile açtım. Beklerim

http://ekmekkokusu.blogspot.com/

incikboncuk dedi ki...

Merhaba Binnur, senin blogunu çoktan keşfedip bloglines'a eklemiştim :)

Adsız dedi ki...

Aşağıdaki adresten kullanım klavuzu yüklenebilir. Bende almayı düşünüyorum. Öğrendiğiniz tarifleri de burda yazarsanız faydalı olur. :)

http://www.sinbo.com.tr/HTML/urunler.asp?urun=667&grup=Ekmek%20Yapma%20Makinesi

http://www.sinbo.com.tr/html/kk/sbm_4705_klavuz.pdf

Adsız dedi ki...

aşk şiirleri kısa aşk şiirleri Etkileyici Sözler Sesli Sohbet Sesli Chat Yeni Aşk Sözleri Ayrılık Sözleri aşk şiirleri ikbal gürpınar şiirleri hayvanların çiftleşmesi slowtürk dinle lig radyo dinle günaydın mesajları msn sözleri sevişme teknikleri güzel aşk sözleri doğum günü sözleri Günaydın Mesajları Etkileyici sözler Nasıl öpüşülür Diyet Egzersiz Yemek tarifleri Makyaj Cinsellik radyo dinle video izle aşk mesajları oyun oyna Sesli Sohbet Sesli Chat Chat Sohbet karadeniz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...