Salı, Ağustos 01, 2006

Sarımsaklı Tavuk

Lezzet dergisi fiyatını 2,5 Ytl'ye düşürdüğünden beri hemen hemen her ay alıyorum. Bugünkü tarifimiz derginin Mayıs 2006 sayısından. Tarifin adı "Sarımsaklı Tavuk", bence "Limonlu Tavuk" olsa daha iyi olurmuş. Acaip lezzetli bir yemek oldu, limonun tavuğa bu kadar yakışacağı aklıma gelmemişti, suyuna ekmeğimizi bandıra bandıra yedik.

Gelelim tarife, ama önce malzemeler :
  • 8 parça tavuk kalça ya da baget
  • 12 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 3 domates
  • yarım kahve fincanı su
  • 2 taze soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 dal maydanoz
  • tuz, karabiber

Bu malzemelerle 4 kişilik yemek çıkıyor. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım. Öncelikle tavukların derileri ayıklanır. Tavuk makası bu noktada işe yarıyor, çünkü biz tavuk derisi yemediğimiz için keserek çıkartmak daha kolay oluyor. Ya da derisi çıkartılmış ızgara tavuk but parçaları da hazır alabilirsiniz.

Limonu kabuğu ile dilimleyip küp küp doğrayın. Sarımsak, limon ve tavuk parçalarını fırın tepsisine ya da borcama dizin. Üzerine yağ gezdirip kabukları soyulmuş küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Kekik, tuz ve karabiberi ekleyin. Suyu döküp kabın ağzını alüminyum folyo ile kapatın. 180 derece fırında 25 dakika kadar piştikten sonra alüminyum folyoyu çıkartyıp verev doğrandığımız taze soğanı üzerine serpin. Bu şekilde bi 20 dakika kadar daha pişirelim.

Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...