Perşembe, Haziran 09, 2005

Balkon için Öneriler




Aslında haziran ayındayız, ama henüz bahar havası geçmedi. Balkonu çiçek ile süslemek için hala geç değil.

İşte size basit öneriler;

Balkon için sardunya bence en ideal çiçek. Güneş gören balkonlarda coşup sürekli çiçek açar. Hem kışa dayanıklı, hem de bakımı kolay. Eğer kokusundan hoşlanmıyorsanız sardunyanın 'sakız' diye bir türü var, onu da tavsiye ederim. Geçen kış camla kapalı balkon vardı, oraya koymuştum, ara ara suladıkça bahara kadar dayanadılar. Yine sardunyagillerden ıtır olabilir, onun da mis gibi kokusu var.

Mevsimlik olarak papatya da olabilir. Çiçeğinden tohum kurutup karanfil de ekebilirsiniz. Çok çabuk büyüyor, fazla bir şey istemiyor.

Ve tabii ki fesleğen. Balkonu yıkadıktan sonra veya sabahları veya akşamları biraz su fısfıslarsanız ortalık mis gibi kokacaktır. Diğer çiçekleri de fısfıslayabilirsiniz, ancak bu işi güneş vururken öğlen saatinde yapmayın.

Bir de saksı önerim var. Geçen sene porselen çay demliğimin kapağı kırılmıştı, e tabii kapak bulmak zor. Ben de annemin önerisi üzerine içini toprak doldurup marketten aldığım taze naneleri batırdım. Düzenli suladıktan sonra kök saldı, yapraklarını koparıp koparıp kullandık. Kış gelince kuruyunca dalları temizledim.

Bahar geldiğinde demlikteki toprak nemlensin diye ara ara suluyordum ki, ne göreyim nane tekrar çıkmaya başladı :) Yaşasın, yaşasın.

Sizin balkonda neler var?

2 yorum:

Çiğdem Kantarcıoğlu dedi ki...

Merhaba,
Benim balkonumdada sardunya var çok seviyorum ama biraz rüzgarlı olduğu için buralar zannedersem biraz boyun eğdiler umarım bir şey olmaz...Bu arada siteniz hayırlı olsun umarım güzel fikirler paylaşırız...
sevgiler

k.i.s.d. dedi ki...

Benim de nihayet bu sene gerçek bir evim ve balkonum oldu, bu yaz eşimle balkonu çiçek cennetine çevirmeğe karar verdik.

Balkonumda büyüyen maydonozlarım (hem de bisürü), naneler,m, fesleğenlerim, bir amerikan sarmaşığı, balkon kasalarında cam güzelleri, dağ papatyası, soğanından yetiştirmeğe çalıştığım bir çiçek (büyüyor), ölü bir sardunya:( va mum çiçeği var. Keşke dahaçok çieğim olsa. O kadar çok seviyorum ki doğayı:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...