Pazar, Şubat 19, 2006

Haftasonu Hiç Boş Durmadım

Bloga bir şeyler yazmayalı epey oldu. Aslında hep buralardayım, ama akşamları internete girmeye pek fırsatım olmuyor. Zaman bulabildikçe Bloglines'tan kim ne eklemiş diye göz atıyorum.

Eşim grip olunca haftasonunu tamamen evde geçirdik, bugün sadece eczaneye ilaç almaya gittim.

Evde bu kadar çok zaman geçirince fırsat bu fırsattır diyerek kendimi boncuklara verdim. Gün ışığında pencere kenarında bir şeyler tasarlamak acaip zevkli. Boncuların gerçek rengini, parlaklığını görebiliyorsunuz. Akşam masa lambasının ışığı ile bir şey yapmayı sevmediğim için haftasonundan tasarlıyorum, çivileme, bağlama gibi işin oyalayıcı kısmını haftaiçi yapıyorum.

Gelelim neler yaptığıma; çoook önceden aldığım damla şeklinde mavi boncukları yüzük süzgecinin üzerine iki sıra ördüm, ortasını da beyaz bir inci boncukla tamamladım. Küçük obje olduğu için bir türlü net resmini çekmeyi beceremedim :( Umarım nasıl bir şey olduğunu anlayabilimişsinizdir.

NOT : Resimlerin üzerlerine tıklayarak daha büyük hallerini görebilirsiniz.


Bu incili iki kolyeyi daha önceden yaptığım bir kolyeyi bozarak yaptım. Aslında eski hali de güzel, ama bahar yaklaştığı için mavi tonlarında kolyelere ihtiyacım olduğunu düşündüğüm için bu değişikliği yaptım.

Aslında çabuk karardığı için sarı malzeme ile çalışmayı sevmiyorum, mümkün olduğunca altın suyuna batma kaliteli malzeme alıyorum. Pembe ile sarıyı birbirine çok yakıştırdım. Pembe boncuklar içinden çatlatılmış. Boncukları yazın takıya başladığım ilk zamanlar almıştım. Kilosu 250 YTL'ydı, ayrıca ağır olduğu için 10-12 tanesi 4.5 YTL tutmuştu. Biraz pahalı olduğunu düşündüğüm için şöyle içime sinecek bir model buluncaya kadar bı boncuklarla bir şey yapmıştım. Bu haftasonu ilham gelince 4 tanesini şimdilik bu şekilde kullandım.
>

Eminönü'nden ağzı kilitli küçük poşetler almıştım, tüm boncuklarımı bunların içine göre koydum, böylece farklı boylarda küçük torbalardan kurtuldum. Boncukları renklerine göre ayırıp uçlarından mandalla tutturdım. Tasarım yaparken mandalla tutarak poşetleri hava kaldırıyorum, bir anda tüm mavi boncuklarımı görebiliyorum.

11 yorum:

NuR dedi ki...

Valla hem çalışıp, hem de bu işlere zaman ayırabilmek, sihir gibi...Seni ve senin gibileri her zaman kutluyorum:)))
Ellerine sağlık, çok güzel olmuşlar.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel şeyler yapmışsın. İyi günlerde kullanman dileği ile,

NAZLICA dedi ki...

Canım eşin için çok geçmiş olsun, sen arada bir olsa da ekle, ben hergün ziyaretine geliyorum.Takıların çok hoş, terapi gibi geliyor değilmi. İyi günlerde kullan

Adsız dedi ki...

Hepsi çok güzel ama ben en çok en alttaki lilalı olanı sevdim eline sağlık...

Hülya YILMAZ dedi ki...

ne güzel şeyler üretmişsin böyle. hele yüzüğe bayıldım. uzun zamandır takı yapmıyordum, ben de başlasam yeniden...

Adsız dedi ki...

sevgılı Nurdan esıne gecmıs olsun senınd elıne saglık kolyeler ve yuzuk cok guzel ıyı gunlerde kullan sevgıler

Hülya YILMAZ dedi ki...

yukarıdaki yorumu yazdıktan sonra siteni iyice gezdim. ne güzel şeyler varmış. murano camlarını çok seviyorum, onlardan sen de yapmışsın. yeni takılar tasarlayıp, uygulamak ve takıldığını görmek mutluluk verici.
tebrikler

NuR dedi ki...

Sevgili Nurdan,
Eşine geçmiş olsun...Pembe boncuklar dediğin gibi çok şekerler. Hepsi çok zarif olmuş, ellerine sağlık, her kıyafete bir takı...güle güle kullan.
Sevgiyle kal.

incikboncuk dedi ki...

yorumlarınız için teşekkürler. bu hafta hepsini bi heves kullandım :)

Serpilce dedi ki...

Öncelikle eşinize geçmiş olsun.
Takıların hepsi çok güzel olmuş ellerine sağlık.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

www.tasyapistirmamakinasi.com adresindeki ürün çok güzel. Herkese tavsiye ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...