Salı, Mayıs 02, 2006

1. Ulusal Takı Yarışması

http://www.hobidunyasi.com.tr/

Bugün öğleden sonra Avrupa yakasında olduğum için, iş çıkışı hemen Taksim'e sergilenmeye değer bulunan eserleri görmeye gittim. Aslında sergilenmeyenler bile eminim çok güzel ve orjinaldir. Yarışmaya katılmak, değişik bir şeyler tasarlamaya uğraşmak bile büyük cesaret, büyük emek işi. Katılan herkesi can-ı gönülden tebrik ederim.

1171 tasarım katılmış, bunlar içinden 435 tanesi sergilenmeye değer bulunmuş. Eğer yarın yolunuz Taksim civarına düşerse, hatta bence düşürmeye çalışın, bu güzel eserleri Taksim Metro sergi salonunda görebilirsiniz. 3 Mayıs saat 18:00'da sergi sona eriyor.

Sergi ile ilgili ne yazsam bilemedim, gidip görmek gerek. Bezeme ve otantik örnekler sanki ağırlıktaydı. Bazı bezeme örnekleri vardı ki, insan gözünü alamıyor, yapan kişilerde iyi sabır varmış. Bir kahverengi dantelli kemer ile gümüş dalında ikincilik kazanan kolye ucu çok hoşuma gitti. Bunlar aslında kullanabileceğim tarzda beğendiklerim. Bir de gerçekten değişik tasarımlar var, ancak burdan tarif etmem mümkün değil :)

Yazmadan geçemeyeceğim, yine ilginç malzemelerle tasarımlar vardı. Bir tanesi hurma çekirdeği ile yapılmış : verniklendikten sonra ortasındaki oyuğa yeşil boncuklar yapıştırılmış. Kahverengi ile yeşil uyumu ile çok hoş bir tasarım olmuş.

Bir de yanılmıyorsam bir kolyede ayıcık şeklinde jelibon kullanılmıştı, belki de o saatte acıkmış olduğum için benzetmiş olabilirim :) Çocuğunuz falan varsa böyle bir kolye kullanmayın, "anne, gene benim jelibonlarımı mı kullandın" diye mızmızlanabilir :))) Diğer bir ilginç model de çengelli iğneler kullanılarak tasarlanmış.

Hobi dünyası takı dergilerini kaçırdıysanız ya da eksikleriniz varsa sergi salonunda 2 ytl karşılığında satın alabilirsiniz.

Bu aralar benim ilham perileri kaçtı, melekli puzzle ile uğraştığımı görünce kıskandılar herhalde :)) Bol tasarımlı günler.

Sevgiler
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...