Pazar, Ağustos 20, 2006

Tel Dizayn Teknikleri

Takı tasarımına başladığımdan beri en çok tel ile olan teknikleri sevdim sanırım. Çoğunlukla çivi ile tasarım yapmaya çalışıyorum, deri ile de çalışmak eğlenceli, hatta çiviye göre çok daha hızlı bitiyor. Ama misina örme modellerine bir türlü alışamadım, misina sürekli açılıyor, yaptıklarım bozuluyor, eksik bir şeyler yapıyorum herhalde.

Tel ile serbest çalışmayı keşfettğimden beri, bu şekilde takı yapmak daha zevkli geliyor. Çivi çalışmasına göre daha fazla el oyalıyor, ama inanın daha zevkli. Bu tekniği denemek için fazla bir şey gerekmiyor, resimde gördüğünüz malzemeler yeterli.

  • Kargaburun
  • Yuvarlak uçlu pense
  • Yan keski
  • Çeşitli kalınlıkta tel ( 0.80 lik tel ile başladım)
  • Tel dizayn aleti
  • Spiral yapıcı
  • Naylon burunlu pense

Kestiğiniz teli zedelemeden naylon burunlu pense ile düzeltebilirziniz, ben henüz almadım, iki tükenmez kalemin arasından geçirerek hallediyorum. Biribirinden eğlenceli tel tasarımı yapmak için dizayn aletinden de almanıza gerek yok, yuvarlak uçlu pense ile de halledebilirsiniz.

Tel tasarımı konusunda size tavsiye edeceğim kaynaklar şu şekilde;

  • Getting Started Making Wire Jewelry and More : çok güzel bir kitap. İngilizce bilmeseniz bile fotoğraflardan nasıl yapılacağını kolaylıkla anlayabilirsiniz. İçinde çok fazla örnek yok, ama temel teknikler çok güzel anlatılmış.
  • Gaye Döşer'in Beady Home serisinden Tel Dizayn Projeleri 2. VCD'deki 2 proje ile bu konu hakkında bilgi sahibi olabiliriz.
  • Vee muhteşem bir online kaynak : WigJig®

4 yorum:

CRESCENT dedi ki...

Teşekkürler,özellikle son kaynak çok güzel.Bir şey merak ediyorum,telden yapılan tasarımlar dayanıklı oluyor mu,sanki ufak bir darbe ile şekli bozulurmuş gibi geliyor,sizce?

incikboncuk dedi ki...

Hoşgeldin Crescent. Ben 0.80 lik tel ile çalıştım. Diğer takılara göre daha nazik. Eğer karman çorman bir takı kutusu olmazsa deforme olmaz gibime geliyor. Şimdilik küpelere bi şey olmadi :)

Adsız dedi ki...

bende dün tel dizayn kitine sahip oldum ama daha henüz kullanamıyorum tel mi çok kalın şu bilmiyorum üstünde çalışmam gerek elle daha kolay sanki:)

Adsız dedi ki...

aşk şiirleri kısa aşk şiirleri Etkileyici Sözler Sesli Sohbet Sesli Chat Yeni Aşk Sözleri Ayrılık Sözleri aşk şiirleri ikbal gürpınar şiirleri hayvanların çiftleşmesi slowtürk dinle lig radyo dinle günaydın mesajları msn sözleri sevişme teknikleri güzel aşk sözleri doğum günü sözleri Günaydın Mesajları Etkileyici sözler Nasıl öpüşülür Diyet Egzersiz Yemek tarifleri Makyaj Cinsellik radyo dinle video izle aşk mesajları oyun oyna Sesli Sohbet Sesli Chat Chat Sohbet karadeniz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...