Pazartesi, Mayıs 01, 2006

Yapboz Ne Durumda?

Eveeet, 30 Nisan geldi, geçti. Benim yapboz bitti mi, malesef hayır :( Desenli kısmı bitti, yapması çok zevkliydi. İş gökyüzüne gelince bayağı zorlandım. Tecrübeli arkadaşlarım yardıma geldiler, ama sohbet etmekten yapbozla ilgilenmeye zaman ayıramadık. Bakalım ne zaman bitireceğim.


"Şifalı Taşlarla Sağlıklı Yaşam" adlı kitabı takı ile ilgilenen ve doğal taşlara meraklı arkadaşlara tavsiye ederim. Aslında taşların neye şifalı geldiği kısmından ziyade, kimlik kartları ve varsa hikayeleri daha çok ilgili çekti. Bir sayfa taş hakkında bilgiler veriliyor : mevcut diğer adları, olası renkleri, çıkarıldığı ülkeler, kimyasal formülü, özdeşleştiği burç, ...

Taşları kullanma ve tanıma ile ilgili ip uçları veriliyor. Örneğin Turkuaz gibi bazı taşların kolaylıkla sahtesinin yapıldığını ve gerçeğini nasıl anlayacağınız anlatılıyor. Bu taşlar kullanıldığında vücutla temas etmeli ya da eğer bir yüzükte ise taşın etkisini gösterebilmesi için enerji akışını engellemeyecek şekilde tasarlanmış olmalıymış. Benim hoşuma giden yazılar oldu, belki siz de güzel bilgiler bulabilirsiniz.

4 yorum:

NuR dedi ki...

Dert etme, çabuk biterse keyfi nerde kalır...Melekler çok güzeller. Bu taşlarla ilgili pek çok proğram izledim, ilginç şeyler anlatılıyor, denemek lazım
Sevgiyle kal

incikboncuk dedi ki...

ama yavaş ilerleyince sıkılıyorum :(( arka arkaya parçalar yerleşince heyecanlı oluyor

Evren Yasa dedi ki...

Bu resmin aynisindan biz de eski evimize poster almistik (ogrenci evimizde) kizlarla mutfagimiza asmistik, ne zaman bu resmi gorsem bana o gunleri animsatiyor, ben de yapboza cok merakliyim, guzel bir ugras bence basarilar dilerim.

Adsız dedi ki...

http://www.yakutdisticaret.com/denizkabukurunleri.htm

Takı ve mücevher tasarımında ,mobilya süslemelerinde,el işi ürünlerinde,dekorasyonda vb... kullanılabilecek nitelikte istiridye kabuğundan yapılmış ürünlerimiz hakkında sizi bilgilendirmek istedik.

Saygılar,

Elif GÖKÇE
yakut@elifgokce.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...