Salı, Eylül 20, 2005

Barcelona- La Rambla

Merhaba,

Gezi fotoğraflarını daha sık yayınlayamadığım için kusura bakmayın. Biraz kesintiye uğratıyorum galiba. Takip eden arkadaşlar için fırsat buldukça fotoğraflardan yayınlamaya devam edeceğim.

La Rambla, Barcelona'nın en hareketli caddesi. İstanbul'daki İstiklal Caddesine benzetebilirsiniz. Cadde üzerinde bir çok kafe, gazeteci, hediyelik eşya satan yer bulabilirsiniz.

Dans gösterisi yapan sokak sanatçılarını izleyebilirsiniz. Değişik kıyafetler (gladyatör, şövalye, matador, ...) giymiş veya üstlerindeki kıyafetleri ve yüzlerini, hatta kulaklarına kadar her şeyi aynı renkte boyamış, donup kalmış halde poz verenlerle (canlı heykel) karşılaşabilirsiniz. Ufak bir bahşiş karşılığında birlikte fotoğraf çektirebilirsiniz. Diğer Avrupa kentlerinde de bu şekilde para kazanları görebilirsiniz. Özellikle şövalye, matador gibi giyinenler turistlerin çok ilgisini çekiyor.

Alltaki resim yine Barcelona'nın önemli meydanlarından Plaça de Reial. Meydanda Gaudi'nin tasarladığı 2 sokak lambasını ve çeşmeyi görebilirsiniz.

Şehri yürüyerek gezmek daha eğlnceli oluyor, ara sıra kaybolma riski var tabii :) Ama detaylı bir sokak haritası ile nerede olduğunuzu bulabiliyorsunuz. Kaybolurken de esas Barcelona sokaklarını, ilginç binaları görebilirsiniz.

Uzun uğraşlardan sonra La Rambla'nın solundaki sokaklardan birindeki Gaudi'nin eseri olan Plau Güell'i bulduk, ancak tadilattaydı :( Hemen zaman kaybetmeden Picasso Müzesini aramaya başladık, ama ara sokaklarda olduğu için bulmamız biraz zor oldu.

Aşağıdaki fotoğraf Picasso müzesinin girişinden. Müzede fotoğraf çekilmiyor, torba veya büyük çantalarla girilmesine izin verilmiyor. Ayrıca resimden anlıyorsanız ve Picasso'nun özel hayranı iseniz o zaman bu müze size anlamlı gelecektir. Müzede genellikle Picasso'nun erken dönem eserleri (Mavi ve Pembe dönem) var. Küçük ahşap parçaları üzerine yaptığı manzara resimlerini görebilirsiniz. Picasso'yu Picasso yapan resimlerden pek yoktu, yine de popüler müzeler arasındaymış. Zamanınız az ise bizce pas geçebilirsiniz. (Girişi 6 euro sanırım)


Yürümekten çok yorulduğumuz için bir kahve molası verelim dedik. Akşam üstü olduğu için, muhtemelen siestadan yeni döndükleri için Plaça de Reial'de oturduğumuz kafelerde ya hiç kimse ilgilenmedi ya da yemek yemeyeceğimizi anladıkları için pek pas vermediler. Zaten oturmadan önce yemek mi, içecek mi diye sorup, ona göre masa gösteriyorlar.

Fiyatları biraz pahalı bulduk. Hafiften acıktığımız için patates falan mı yesek dedik, ama fiyatını 15 euro görünce hemen vazgeçtik. Bir tavsiye üzerine bir kafeye gitmek daha iyi olur. Fiyatları gördükten sonra kalkmanızda hiç bir sakınca yok. Meydandan çıktıktan sonra La Rambla'da sağ tarafta ilerde bir dondurmacı vardı, test ettik güzeldi, tavsiye ederiz.

O kadar yürümeden sonra dondurma iyi geldi :) Enerjimizi depolayıp sokaklarda kaybolmaya devam ettik.

Sevgiler.

5 yorum:

Tuhfe dedi ki...

Harika fotoğraflar yine, ben de neredeyse gezinin son bulduğuna inanacaktım:)
15 euroya patates mi, çok pahalı çoook. Turistik olduğu için herhalde!

incikboncuk dedi ki...

yok daha bitmedi. Japon turistlere rakip olacak kadar çok fotoğraf çektik. Artık digital makinalar da olduğu için pek bir maliyeti de olmadığı için ha bire fotoğraf çekilebiliyor :D

Adsız dedi ki...

ilgi ile takip ediyorum

NAZLICA dedi ki...

Paylaşmaya devam et canım, benim gittiğimde henüz dijitaller Türkiye'de kullanılmıyordu ve onun için fazla fotoğraf alamamıştım.Sen anlattıkça gözlerimde canlanıyor.Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

paylaştığın için teşekkürler sanki oraları gezmiş gibi oluyoruz.sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...