Pazartesi, Haziran 19, 2006

YE # 11 Balık

Bu ay Hindistan Cevizi blogundaki balıklı tarifler etkinliğine konuk oluyoruz.

Balık yemeyi çok severim, hiç hayır diyemem. Evde kızartma yapmayı sevmediğimden genellikle ya tencerede ya da fırın torbasında yapıyoruz. Eğer canımız hamsi istediyse Küçükyalı'daki Küçükyalı Balıkçısı-2'ye gidiyoruz. Bence en güzel kalamarı orda yapıyorlar.

Akşam eve geldiğinizde hemen hazırlayabileceğiniz bir tarif ile bu etkinliğe katılıyorum. Eğer apartmanı balık kokusu içinde bırakmayacak durumdaysanız aklınızda olsun çupranın ızgarası daha lezzetli oluyor.

Fırında Çupra :

Malzemeler :
2 adet 300-400 gr lık çipra
1 orta boy kuru soğan
2 patates
2 domates
2-3 çarliston biber
1 adet buzdolabı torbası

Yapılışı :

Çukur bir kaba 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, biraz karabiber ve az biraz da soya sosu ekleyip karıştırın. Soya sosu eklediğiniz zaman tuz eklemenize gerek yok. Soya sosunuz yoksa biraz da tuz ekleyebilirsiniz. Biz yemeklere gerekmedikçe tuz koymadığımız için bu durumlarda sadece zeytinyağ ve karabiberle idare ediyoruz. Balıkları bu sosa güzelce bulayıp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Eğer "1-2 saat bekleyemem çok acıktım" diyorsanız deep freezeden çıkarttığınız balıkları yine de bu sosa yatırın, malzemeleri hazırlarken bile beklese olur.

Soğanı soyup dörde bölelim. Domateslerin ve biberlerin çekirdeklerini çıkartıp kalın kalın doğrayalım. Patatesleri soyup dilimleyelim.

Balıkları fırın poşetinin içine yerleştirdikten sonra malzemeleri torbanın içine dolduralım, bir parça defne yaprağı da koyabilirsiniz. Poşetin ağzını sıkıca kapattıktan sonra üzerinde bir kaç yeri ufak kesik açmayı sakın unutmayın. Eğer kesersen çok kaçırırım derseniz, bir kaç yere iğne de batırarak delik açabilirsiniz.

180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirdikten sonra yemeğiniz hazır. Balıklar pişerken bol yeşillikli bir salata hazırlamanızı tavsiye ederim. Eğer seviyorsanız beyaz kuru soğan da balığın yanında güzel gider :)

Küçük balık yerken başını, kuyruğunu yiyemem. Hatta hamsi yerken bile üşenmeyip kılçığını mutlaka ayıklarım. Çupra büyük balık olduğu için yemesi hem kolay, hem de lezzetli. Ufak bir not, çuprada yanak etlerini yemeyi unutmayın :)

Afiyet olsun

7 yorum:

Adsız dedi ki...

mrb,ellerine sağlık,çipra güzel görünüyor,bendede balık çorbası ve köftesi var,beklerim,sevgimle kal canım.............PERUZE

Adsız dedi ki...

balik tabakta hos duruyor, ellerinize saglik...

pinomino dedi ki...

ellerine sağlık incikboncukcum:)) bende bayılırım balığa:))
aynı tabaktan bende de var biliyor musun:)) en büyük zevkim balık pişirdiğimde bu tabakları kullanmak:)
çok öptüm...görüşürüz:)
not: Ragıp üzülür diye etkinliğe katılmadım ben:))

Rengarenk dantel dedi ki...

balık severim ama asla kafa, kuyruk, lezzetlide olsa yanak yiyemem. hamsideki kılçıkta problem değil amaa ben balığı kışın yemeyi çok severim. sanki bana yazın balık yenmezmiş gibi gelir hep. yanlııız bu tarif bi denenmeli yazda olsa.. ellerine sağlık...

incikboncuk dedi ki...

bu balık tabaklarının bi boy küçüğü var, daha tombikler. salata servisi için çok güzel oluyor.

Nazlıcım, fırsatın olursa şöyle sahil kenarında balık yemeni tavsiye ederim, hoşuna gidecektir.

Hülya YILMAZ dedi ki...

bu bizim en sevdş,iğimiz balık.. ama ben ızgara yapıyorum, yanına da bol salata. eline sağlık.

Adsız dedi ki...

aşk şiirleri kısa aşk şiirleri Etkileyici Sözler Sesli Sohbet Sesli Chat Yeni Aşk Sözleri Ayrılık Sözleri aşk şiirleri ikbal gürpınar şiirleri hayvanların çiftleşmesi slowtürk dinle lig radyo dinle günaydın mesajları msn sözleri sevişme teknikleri güzel aşk sözleri doğum günü sözleri Günaydın Mesajları Etkileyici sözler Nasıl öpüşülür Diyet Egzersiz Yemek tarifleri Makyaj Cinsellik radyo dinle video izle aşk mesajları oyun oyna Sesli Sohbet Sesli Chat Chat Sohbet karadeniz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...