İlk tarifim üye olduğum bir yemek listesinde gelmişti. Çok hafif bir kek oluyor. Yanında sade dondurma ile servis yapmanızı öneririm.
Malzemeler :
2 yumurta
125 gr becel
1/2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket vanila
1 paket kabartma tozu
2 elma
Tabanı için 1 tatlı kaşığı tarçın ile 1/2 su bardağı toz şeker
Yapılışı :
125 gr becel yerine 1 çay bardağı zeytinyağı kullandım. Toz şeker ile yumurtaları çırptıktan sonra sırayla yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpıyoruz.
Ortası oluklu olmayan bir kek kalıbının dibine çıkartması kolay olması açısından alimunyum folyo ya da yağlı kağıt koyuyoruz. 1/2 su bardağı toz şeker ile tarçını karıştırdıktan sonra kek kalıbının dibine her yanda eşit olacak şekilde serpiyoruz. Elmaların kabuklarını soyup dilimledikten sonra şekil vererek kek kalıbındaki tarçın-şekerin üzerine yerleştiriyoruz. Kek hamurunu kalıbımıza döktükten sonra 175 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz.
Kek piştikten sonra (hatta ılındıktan sonra) keki kalıptan çıkartıp ters çevirin (tabandaki elmalar üstte kalacak şekilde). Sonra da afiyetle yiyebilirsiniz.
6 yorum:
ellerine sağlık Nurdan elmalar çıtır çıtır olmuştur.size afiyet olsun.sevgiler.
ellerine sağlık Nurdan elmalar çıtır çıtır olmuştur.size afiyet olsun.sevgiler.
Eline sağlık Nurdan çok güzel görünüyor,dibine konan şekerde biraz karamelize oluyordur herhalde pişince güzel olur...
http://www.benimblog.com/NUR/
kek tarifi ararken ,tarifiniz uygun geldi hem hafif hemde evde malzeme vardı denedim çok güzel oldu ..ve blogumada ekledim ..isterseniz silebilirim ..sizede yazayım dedim..elinize sağlık ..sağlıklı ve güzel günler dilerim..
selamlar teşekkür ederim çok naziksiniz,kek çok güzeldi görünüşüde tadıda ,vişneylede olur galiba onu denemek isterdim ..ben sözümona diyetteyim ...bu hamurişlerini bırakmam lazım nolacak böyle bilmem..elleriniz dert görmesin güzellikler sizinle olsun..
Yorum Gönder